Annonce
Varde

Museumsdirektør: - Det må være en fejl. Jeg kan ikke forestille mig andet

Claus K. Jensen holder tale i Tirpitz, som han gerne ville genåbne på mandag, hvis han kunne få lov. Arkivfoto: André Thorup
Claus K. Jensen, direktør for Vardemuseerne, er sikker på, det må være en fejl, at museerne ikke står på listen over ting, der genåbner.
Annonce

Varde Kommune: Museerne står ikke på listen over ting, der genåbner i løbet af maj, og på politiken.dk står der torsdag aften direkte, at museerne må forblive lukket. Statsministeren rettede heller ikke, da en journalist på pressemødet foran Marienborg nævnte museerne som noget, der ikke genåbner.

Men Claus K. Jensen, direktør for Vardemuseerne, er ikke overbevist:

- Man kan simpelthen ikke være så dum, at man åbner kirkerne, hvor man sidder og synger i nakken på hinanden og spreder virus, men ikke åbner museerne. Det må være en fejl. Jeg kan ikke forestille mig andet. Det er menneskeligt at fejle, så jeg tænker, at det bare ikke er specifikt nævnt, siger han.

Man kan simpelthen ikke være så dum, at man åbner kirkerne, hvor man sidder og synger i nakken på hinanden og spreder virus, men ikke åbner museerne. Det må være en fejl. Jeg kan ikke forestille mig andet. Det er menneskeligt at fejle, så jeg tænker, at det bare ikke er specifikt nævnt.

Claus K. Jensen, museumsdirektør

Annonce

Virkelig dumt

Han har også de krasse ord fremme i forhold til grænserne. De forbliver lukkede, og statsminister Mette Frederiksen kan ikke love nogen afklaring - først senest 1. juni.

- Det er virkelig dumt, at man ikke kan sige, at hvis tingene går i den rigtige retning, så lukker vi op for grænsen. Det bringer jo hele turistbranchen i en enorm kattepine, fordi man åbenbart på Christiansborg ikke forstår, hvor stort et problem man skaber, siger han.

Han foreslår, at man for eksempel siger, at grænserne åbner 15. juni, forudsat at smittetallene stadig er lave.

Annonce

Ikke afhængig af tyskere

Vardemuseernes guldæg er Tirpitz, der er et museum i Blåvand, der virkelig tiltrækker gæster. Her kommer flere danskere end tyskere, så Claus K. Jensen åbner gerne, selvom grænsen forbliver lukket.

- Vi vil gerne i gang her i maj/juni, mens der stadig er forholdsvis få gæster i sommerlandet, fordi det er klart, at vi kommer til at åbne op med en masse forholdsregler med plexiglas, håndsprit, afstande og begrænsning af antal gæster. Jo før vi kan åbne op og øve os på det, inden der kommer gæster, jo bedre. Det værste vil være, hvis vi først må åbne 1. juli, hvor der er rigtig mange gæster i sommerlandet, siger han.

Han finder det dumt, hvis reglerne betyder, at Tirpitz' café kan åbne før selve museet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce