Annonce
Esbjerg

Museumsdirektører præsenterer attraktivt tilbud for Ribes museer

Direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, har sammen med direktør for Ribe Kunstmuseum, Dagmar Warming, taget initiativ til en ny type billet til fem museer i Ribe. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ny billet giver besøgende i Ribe mulighed for at besøge fem museer på fem dage til favorabel pris. Den gode idé skal både vise Ribes flotte museer frem og støtte byens overnatningssteder, mener de to initiativtagere.

Ribe: Museumselskere eller besøgende med interesse i Ribes kultur får nu en god mulighed for at dykke langt ned i alle Ribes museer.

En ny billet giver nemlig besøgende mulighed for at bruge fem dage på at besøge fem museer i Ribe, og målet er både at øge antallet af gæster og styrke markedsføringen bag de fem museer.

- Vi har efterhånden en række flotte museer i Ribe, og dem vil vi selvfølgelig gerne have så mange til at besøge som muligt. Samtidig har vi også en idé om, at vi med den nye billet kan støtte op om Ribes overnatningssteder og få folk til at blive en dag ekstra for at se flere museer, siger direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, der har udarbejdet den nye billet og tilhørende fordelingsnøgle for museerne sammen med direktør for Ribe Kunstmuseum, Dagmar Warming.

Annonce

Ribes nye museumsbillet er ikke coronarelateret som følge af manglende gæster på byens muséer, forklarer Flemming Just.

- Tanken opstod allerede i 2019, så det er uafhængigt af hinanden. Endnu har vi ikke gjort det store for at markedsføre den nye museumsbillet, og vi har holdt lidt igen efter at der i sommer blev indført 50 pct. på alle museer. Det var voldsomt populært, så derfor ventede vi med at gå ud med vores nye tiltag til nu, siger Flemming Just.

Billettypen har været aktiv i efteråret, og flere har allerede benyttet sig af det gode tilbud, hvor Vadehavscentret og Ribe Vikingecenter ikke er inkluderet.

- Det er en god mulighed for at blive i Ribe en dag ekstra, og faktisk synes vi selv det er et rigtigt godt tilbud, hvor man sparer næsten 50 pct. hvis man besøger alle museerne. Ribe er kendt for det gode samarbejde mellem museer og overnatningssteder, og det synes jeg, dette tiltag vidner om, siger Flemming Just.

Fem museer

De fem museer i Ribes nye museumsbillet er HEX! - Museum of Witch Hunt, Jacob A Riis Museum, Museet Ribes Vikinger, Ribe Kunstmuseum og Det Gamle Rådhus.

Tilbuddet er ikke beregnet i en bestemt periode, men kører lang tid fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce