Annonce
Vejen

Museumsforening flytter julekoncert til Askov

Tågelund Koret optræder i Askov Kirke. PR foto

Askov: Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn indbyder i år til julekoncert i Askov Kirke. Vejen Kunstmuseum er jo under ombygning, så en flytning var derfor nødvendig. Julekoncerten finder således sted torsdag 5. december kl. 19 i Askov Kirke. Det bliver med Tågelund Koret.

Koret hed oprindelig Egtved Musikhøjskoles kor og var et ambitiøst kor med gode lokale kræfter. Det er det stadig også, efter at musikhøjskolen blev nedlagt for snart mange år siden. Musikhøjskolen lå i Tågelund. Deraf korets navn.

Koret arbejder med såvel verdslig som kirkelig musik, og aftenen vil byde på musik af Felix Mendelssohn Bartholdy, Zoltan Kodály, Hans Leo Hassler og James Burton. Der vil blive sunget danske, engelske og tyske julesange. Kirkens organist Mette Bredthauer vil ledsage med fælles julesalmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce