Annonce
Vejen

Museumsinspektør fortæller om Fæstedudgravningerne

Museumsinspektør og arkæolog Lars Grundvad fortæller om udgravningerne og de spændende fund ved Fæsted. Arkivfoto

Brørup: De senere år har arkæologerne fra Museet på Sønderskov gjort nogle meget spændende fund i nærheden af Fæsted. I 2016 dukkede en stor guldskat op, og i 2018 blev der udgravet to våbendepoter samt to guldepoter – dateret til perioden ældre romersk til ældre germansk jernalder. Disse lå i tilknytning til en meget bastant bygget hustomt, og der er tegn på, at her har jernalderens mennesker ofret våben. Tilsammen peger udgravningerne på, at her har ligget et vigtigt kultsted eller tempel i førkristen tid.

Fundene blev gjort efter et samarbejde med detektorholdet Team Rainbow Power, som udførte meget grundige detektorafsøgninger. Udgravningen i 2018 afdækkede hele 2000 m2 og førte ud over våben også til fundet af brændte bronzer, fibler, bæltedele og pyntenitter fra en såkaldt Dejbjergvogn.

Torsdag den 14. november klokken 19 kan man høre museumsinspektør og arkæolog Lars Grundvad fortælle mere om udgravningerne og de spændende fund. Foredraget holdes i Riddersalen på Sønderskov og koster 30 kroner inklusiv kaffe og er gratis for medlemmer af Museumsforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce