Annonce
Trekantområdet

Musical for godt formål rykker ind i Klokkerens kulisser

I øjeblikket spiller Klokkeren fra Notre Dame de fleste af ugens dage på Fredericia Teater, men for en stund forlader Lars Mølsted og de øvrige skuespillere kulisserne fra 1400-tallets Paris og overlader scenen til musical- og skuespillerkolleger, som opfører fire minimusicals på scenen mandag aften. Overskuddet går til Børnecancer-fonden. Arkivfoto: Søren Malmose
Det er tredje gang, en række skuespillere, musicalperfomere, instruktører og kapelmestre mødes for på 24 timer at levere teateroplevelse. Fredericia Teater lægger Klokkerens kulisser til 24 timers musicals, som støtter Børnecancer-fonden.

Fredericia: Fredericia Teater lægger 21. oktober hus til, når en lang række skuespillere, komponister, manuskript-forfattere og musikere kaster sig ud i på blot ét døgn at skrive, spille og opføre fire korte musicals – overskuddet går til Børnecancerfonden.

16 professionelle skuespillere, fire instruktører, fire manuskriptforfattere, fire komponister, fire kapelmestre, otte musikere og et stor administrations- og produktionsteam sætter hinanden stævne på og omkring Fredericia Teater for i løbet af 24 timer for at skabe en anderledes teateroplevelse.

- Det er jo nok noget nær den ultimative udfordring for deltagerne, forklarer Hans-Christian Leonhard i en pressemeddelelse om projekt 24 timers musical.

- Det stiller kolossalt store krav til de medvirkende, når der skal skabes kunst med dét tidspres. Men de er alle professionelle og flere endda prisvindende kunstnere. De kan deres kram, lover han om holdet.

Det stiller kolossalt store krav til de medvirkende, når der skal skabes kunst med dét tidspres. Men de er alle professionelle og flere endda prisvindende kunstnere. De kan deres kram.

Initiativtager Hans-Christian Leonhard

Annonce

Lokal opbakning

Det er tredje gang, 24 timers musical går i luften. Tidligere har teater Bremen i København og Svalegangen i Aarhus lagt rammer til.

- Men det er helt vildt at få lov at låne netop scenen i Fredericia. Det er det førende musicalteater i Danmark, så det kan næsten ikke blive større. Vi får ovenikøbet lov til at spille i scenografien til 'Klokkeren fra Notre Dame'. Det skal nok give en anderledes oplevelse for både kunstnere og publikum, udtaler Hans-Christian Leonhard.

24 Timer Musicals opføres i år i samme uge som 'Knæk Cancer'-kampagnen. Det er ikke tilfældigt, forklarer Hans-Christian.

- Det giver jo mening, fordi der i den uge allerede er fuld fokus på sagen. Jo flere mennesker vi kan trække i teatersalen, desto flere penge kan vi donere, siger han om projektet, hvor alle lægger deres arbejdskraft gratis.

Flere sponsorer har meldt sig til at bidrage med alt fra forplejning til ophold. Scenekunst-Højskolen Snoghøj stiller øvefaciliteter til rådighed og står for forplejning, mens Trinity Hotel & Konferencecenter har tilbudt gratis overnatning til de udøvende deltagerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce