Annonce
Billund

Musik i Gryden: Karl William afløser Hugo Helmig

Karl William afløser Hugo Helmig ved årets Musik i Gryden i Grindsted. PR Foto
Det bliver populære Karl William, der afløser Hugo Helmig til årets Musik i Gryden på Grindsted Stadion lørdag den 3. august.

Grindsted: Koncertudvalget bag Musik i Gryden på Grindsted stadion måtte starte forfra, da Hugo Helmig måtte melde afbud til koncerten i starten af maj måned.

Jagten på en kompetent afløser på det tidspunkt var ikke nem, men nu er navnet i hus, og meget passende er det seneste hit fra det nye navn på scenen i Grindsted netop ”Forfra”.

Manden bag det hit er Karl William, der i august 2017 med sine 22 år, var det yngste navn nogensinde til at deltage i Toppen af Poppen på TV2. Programmet har gjort ham kendt bredt i Danmark, men musisk var han allerede braget igennem i 2016, hvor han vandt P3 prisen blandt andet for hittene ”Blind igen” og ”Alt er fint”.

Med Karl William klar, er programmet til den 16. udgave af Musik i Gryden lørdag den 3. august 2019 igen komplet. Der er som sædvanlig plads til 4.500 publikummer til koncerten og billetsalget har rundet de 3.000, hvilket er lidt under tallet fra øvrige år.

- Vi kunne selvfølgelig godt ønske at der var udsolgt hurtigt, men sidste år kom salget også sent, så det håber vi sker igen og vi er sikre på, at vi med Karl William har fundet et spændende navn til sammen med de øvrige fem navne at gøre Musik i Gryden til en god musikoplevelse for 16. år i træk, siger Kurt Holm fra koncertudvalget.

De øvrige bands på scenen lørdag den 3. august er Dizzy Mizz Lizzy, The Minds of 99, Jacob Dinesen, Sko/Torp og Poul Krebs.

Billetterne kan købes via Musik i Grydens hjemmeside eller i Kvickly Grindsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce