Annonce
Tønder

Musik i parken: Visby Open Air sigter efter ny rekorddeltagelse

Lau Møller og Visby Open Air er klar med endnu mere musik, når det går løs den 25. maj. Her håber de glade arrangører at krydse en milepæl for projektet: 500 gæster. Foto: Niklas Majgaard
Senere i maj genlyder parken i Visby atter af lokale toner, når Visby Open Air for tredje gang slår portene op til en festlig lørdag i musikkens tegn. Håbet er ny publikumsrekord.

VISBY: Konceptet er det samme, men arrangørerne bag Visby Open Air håber, at årets udgave for første gang kan krydse en vigtig milepæl - 500 gæster.

Det havde de færreste turdet håbe på, da en gruppe frivillige tilbage i 2017 blændede op for det dengang helt nye initiativ, som først og fremmest skulle sætte liv i byens park. Det er lykkedes, og derfor er de initiativrige arrangører nu klar med det, der bliver den tredje udgave af Visby Open Air.

Det hele løber af stablen den 25. maj, og igen i år bliver programmet større, forklarer Lau Møller:

- Konceptet er det samme, men vi får lidt mere musik og lidt flere ting på programmet igen i år. Vi har lyttet meget til gæsterne, så vi sendte spørgeskemaer ud efter sidste års udgave og fik en del gode input på det.

Fokus er igen på lokale musiknavne, og Visby Open Air er i høj grad at betegne som to ting: Et godt udstillingsvindue for fremadstormende, lokale navne - og også en hyggelig dag for hele familien.

- Der er to navne mere på plakaten end sidste år. Det skal være en familiefestival, så vi gør virkelig meget for, at der er noget til alle, forklarer Lau Møller, mens Stine Thomsen Mattesen følger op:

- Fra nyfødt til dem med rollator, så er der noget for alle - og sådan har det hele tiden været meningen, at Open Air skulle være. Det skønne ved Visby er, at alle kender hinanden, så man kan godt lade børnene løbe lidt rundt herinde i parken, siger hun med et smil.

Annonce
Den tredje udgave skal være den største indtil nu, lyder det samstemmigt fra holdet bag Visby Open Air. Det er fra venstre mod højre Simone Birk Møller, Nickie Spangsbjerg Rossen, Stine Thomsen Mattesen, Iben Lundby Knudsen og Lau Møller, som sørger for, at parken kan fyldes med musik og glade gæster. Foto: Niklas Majgaard

Lokale navne

Årets plakat giver scenetid til både kendte og nye navne på Visby Open Air.

- Vi har både nye navne og gengangere med. Afternoon Brunch er nye - det er et gymnasieband fra Tønder, som laver deres eget musik. De bliver spændende at høre herude. En anden, der også kommer med en del egne produktioner er Jonathan Andersen fra Løgumkloster. Han er solist og spiller en blanding af egne numre og covermusik, forklarer Lau Møller.

Derudover er Nigel Ray Beck og hans gode kolleger fra Southern Sound på plakaten. Southern Sound spillede også i parken i Visby sidste år.

Fremtidsplaner

Mens alt lige i øjeblikket er sat ind på at få fut under årets Open Air, så er der også gang i fremtidsplanerne. Der er nemlig en nye, spændende planer i spil i Visby, forklarer Iben Lundby Knudsen.

- Der er gang i lidt nyt her i parken, for den gamle scene vil vi gerne have bygget bredere, så vi lettere kan bruge den til Visby Open Air i fremtiden. Men det er i det hele taget historien om parken her, for der er mange gode folk, som arbejder på at sætte deres præg på stedet her.

Sidste år trak Visby Open Air 450 betalende gæster til - den 25. maj finder arrangørerne ud af, om tredje gang også er en rekordernes gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce