Annonce
Haderslev

Musikalsk lysfestfortælling gik lige i hjertet

Haderslev Domsogns Pigekor var med til at skabe en flot lydkulisse for den smukke musikalske fortælling, der var skabt til dette års lysshow. Foto: Jacob Schultz
De storslåede 3D-lysshows var ved lysfesten på Haderslev Kaserne i år afløst af en musikalsk fortælling, der med musikken som virkemiddel skabte fællesskab.

Haderslev: Lysfesten på Haderslev Kaserne fik i år en ekstra dimension. Musikken kom til - og dermed også det væld af dybe følelser, som musik skaber i mennesker.

Sammen med sangskriveren Helene Blum og komponisten og violinisten Harald Haugaard førte Haderslev Domsogns Pigekor og selvfølgelig Slesvigske Musikkorps de cirka 10.000 børn og voksne, der havde fundet vej til kasernegården, ud på en musikalsk rejse, der var anderledes, flot og på samme tid betagende og storslået i al sin enkelthed.

Mens de mange lys i Haderslev Kasernes vinduer i de seneste år er blevet slukket for ikke at forstyrre de storslåede 3D-lysshows, så fik de levende lys i år lov til at brænde under showet med titlen " Et øjebliks stilhed" - og det var godt. Lysfesten er nemlig netop fortællingen om aftenen, hvor mørklægningsgardinerne blev revet ned og danskere over hele landet i glæde over befrielsen satte levende lys i vinduet.

Harald Haugaard skabte med sin violin en fin samklang med Slesvigske Musikkorps musikinstrumenter. Foto: Jacob Schultz

Et øjebliks stilhed

Med en monoton nærmest slagagtig rytme begyndte showet, der derefter gik over i en sprød og blid "En lærke letted", som var på grænsen til søvndryssende. Men ikke længe. Pludseligt og uventet blev der skruet helt op for effekterne. Ilden blussede voldsomt op i ildfadene, og de blide toner slog over i rock med et brag, som satte tempoet for resten af den musikalske fortælling, som blev kronet af "Et øjebliks stilhed" - Helene Blums egen sang om Sønderjylland og Slesvig.

Klædt i en lang hvid kjole og med en præstekravelignende fjerkrave stod hun klart i mørket. Især da hun i slutningen af showet hævede sig højt op i himlen - næsten som en fugl Fønix - samtidig med, at laserstråler skød ud i himlen.

Kodeord for forestillingen var længsel, skønhed, kamp, afmagt, styrke, krig, fred, frihed, forsoning og ikke mindst fællesskab. Tydeligt og og medinddragende, da publikum til allersidst blev opfordret til at nynne med på "Det haver så nyligen regnet".

Som altid med SMUK var musikken sublim, og med pigekoret blev der i år skabt et flot lydtæppe, der gik direkte i hjertet.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Sønderjyske Fodbold

Fra Real Madrid og Juventus til SønderjyskE: 40 år efter klubbens tredje danske mesterskab er Hvidovre igen på tærsklen til noget stort

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce