Annonce
Esbjerg

Musikalsk spasmager samlede Brammings børn i sommersolen

Børnene på bibliotekets plæne var begejstrede for Mek Pek, da han med sit Åh Abe-show underholdt onsdag formiddag som en del af Esbjerg Kommunes sommerunderholdning. Foto: Kåre Welinder
Mek Pek havde både børn og voksne i sin hule hånd, da han onsdag formiddag optrådte med sit Åh Abe-show i solskinnet bag Bramming Bibliotek.

Bramming: Er der noget sjovere end en prut, der bliver ekstra høj, når den blæses ud igennem en mikrofon?

Ikke rigtigt - eller det synes de mange fremmødte børn på Bramming Bibliotek onsdag formiddag i hvert fald ikke.

Klokken 10.30 gik musikeren Mek Pek på scenen, der i dagens solbeskinnede anledning var rykket om i haven bag biblioteket, og allerede fra de første toner af klassikeren Åh Abe, havde han de mange fremmødte børn præcis der, hvor han gerne ville have dem.

- Nåårrhhh, lille Pekkemand, ja det kaldte min forældre mig, da jeg var lille, forklarede Mek Pek, da han berettede om sin 7,5 års fødselsdag, og børnene grinede så meget og højt, at selv den lokale scooterbølle lige måtte trille forbi for at se, hvad der var på færde.

Mek Pek fik børnene til at synge med på selv de mest umulige rim og remser, og han gik rundt med sin mikrofon og fik børnene til at svare på spørgsmål, og det kommer der altid sjove situationer ud af.

Som da han spurgte, hvordan de havde scoret deres kærester, eller hvordan Kronprins Frederik var blevet gift med "Prinsesse Hary", hvorefter en pige hurtigt rakte hånden op og svarede, at han da var gift med dronning Margrethe.

Annonce

To gange endnu

Mek Peks show var det andet af ialt fire sommershows ved Bramming Bibliotek.

17. juli kommer Mikkel Rugholm med sit trylleshow, og årets sidste sommerunderholdning finder sted 24. juli, hvor Wickmanns Børneshow underholder med sjove og finurlige sange.

Sparerygter

Vejret var så godt, at forældre, bedsteforældre og børnehaver havde tæpper og madpakker med i solskinnet, hvor de nød Mek Peks sang, trompetspil og fjollerier.

Der var også en sang om Josefine og hendes toiletbræt, og man må sige, at Mek Peks show var lettere latrinært.

Men det var børnene ligeglade med, for jo højere prutterne var og jo flere gange han omtalte de talende pøller, der viste sig at være kattekyllinger, jo sjovere syntes børnene det var.

Snakken ved Bramming Bibliotek gik også på, at det var ærgerligt, at det måske var sidste år med sommerunderholdning, fordi kommunen sparer det væk, men dette er ikke sandt, hvilket JydskeVestkysten også har beskrevet tidligere. Og det bekræfter formand for kommunens Kultur & Fritidsudvalg, May-Britt Andrea Andersen (K)

- Direktionen havde indstillet, at man fra år 2020 nedlagde den gratis sommerunderholdning, men vi blev i udvalget enige om at opretholde sommerunderholdningen, og mig bekendt vil dette ikke blive en del af budgetplaner og spareplaner ved efterårets forhandlinger, siger May-Britt Andrea Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce