Annonce
Kultur

Poptøsen Anja stak ud til D-A-D-koncert: Tøjhuset hylder mindeværdige Fredericia-koncerter

Anja Hjort er en af de fredericianere, der har bidraget med en fortælling om hendes favoritkoncer. Da hun så, at Museerne i Fredericia søgte fortællinger om specielle koncertoplevelser, var hun ikke i tvivl om, at D-A-D-koncerten i 1995 var hendes foretrukne minde. Foto: Peter Leth-Larsen
Der var pænt fremmøde, da udstillingen "Min bedste koncert" fredag eftermiddag åbnede i Tøjhuset. Fremover kan en række personlige beretninger fra koncerter i Fredericia læses både der og på nettet.
Annonce

Fredericia: Anja Hjort følte sig en smule udenfor, da hun 29. april 1995 stod i Fredericia Hallen for overvære D-A-D. Iført lyse cowboybukser og en hvid bondeskjorte stak hun noget ud fra de øvrige tilskuere, der mest var iført mørkt tøj, og på det tidspunkt var Anja Hjort noget mere til blød pop som Thomas Helmig.

Alligevel hænger hendes minder om netop den koncertoplevelse nu som et af flere minder i udstillingen "Mit livs koncert", som blev åbnet fredag eftermiddag i Tøjhuset.

I dag husker Anja Hjort især stemningen fra koncerten, for selvom hun stod tæt på scenen, og folk gav sig hen til musikken, var hun imponeret over, hvor venlig stemningen var. Uanset hvem man var, var man en del af et fællesskab, som frem for alt bare ville have en fest.

Hun synes også, det er sjovt at læse om andres bedste minder fra koncerter i Fredericia.

- Et af dem handler om Grand Prix'et oppe på teatret, og det er jo sådan noget, som min mor kan huske og har fortalt mig om. Det bliver mere nærværende med de her fortællinger i stedet for at være sådan noget støvet noget, siger hun.

Det er Museerne i Fredericia, der har stået bag indsamlingen af fortællinger og billeder, som kan opleves i Tøjhuset og på Museerne i Fredericias hjemmeside. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Udbredt musiktradition

Museumsleder fra Museerne i Fredericia, Karsten Merrald Sørensen, bød sammen med formanden for kultur- og idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen (S) velkommen til udstillingen, der er lavet med personlige fortællinger om koncerter i Fredericia de sidste 60 år.

- Jeg håber, udstillingen vil inspirere til at fundere over, hvad ens bedste koncertminde er, lød det fra Lars Ejby Pedersen.

Han mener også, at udstillingen giver et godt indblik i den stærke musiktradition, der er i byen, og at man fortsat skal sikre et varieret udbud af koncerter.

Annonce

Musik er følelser

Efter de indledende taler kunne det pæne antal gæster gå en tur op på førstesalen, hvor en del af den fulde udstilling nu altså hænger. Mens billederne og fortællingerne blev læst, blev der husket tilbage og udvekslet anekdoter, hvilket også er meningen med udstillingen.

- Musik kan noget med følelser, og det kan fremkalde minder. Samtidig er det tidsbilleder på ungdomsoprør og ungdomskultur generelt. De fleste kan sikkert huske, hvad de hørte som unge, siger arkivar Lisbeth Aagaard Lykke fra Museerne i Fredericia.

"Mit livs koncert" er fremover en fast del af indretningen i Tøjhuset, mens den fulde liste med 19 lokale musikalske minder kan findes på Museerne i Fredericias hjemmeside.

Anja Hjort er en af de fredericianere, der har bidraget med en fortælling om hendes favoritkoncer. Da hun så, at Museerne i Fredericia søgte fortællinger om specielle koncertoplevelser, var hun ikke i tvivl om, at D-A-D-koncerten i 1995 var hendes foretrukne minde. Foto: Peter Leth-Larsen
Flere af de i alt 19 koncertminder hænger nu i Tøjhuset, hvor de foreløbig bliver fast del af huset. Foto: Peter Leth-Larsen
Museerne i Fredericia har åbnet udstillingen ”Mit livs koncert i Fredericia”. Her finder man et udpluk af fredericianernes egne fortællinger fra 60 års koncertoplevelser i byen. Udstillingen vises på Tøjhuset. Kulturudvalgsformand Lars Ejby Pedersen (A) åbnede udstilling. Foto: Peter Leth-Larsen
Museerne i Fredericia har åbnet udstillingen ”Mit livs koncert i Fredericia”. Her finder man et udpluk af fredericianernes egne fortællinger fra 60 års koncertoplevelser i byen. Udstillingen vises på Tøjhuset. Museumsleder Karsten Merrald Sørensen bød gæsterne velkommen. Foto: Peter Leth-Larsen
Museerne i Fredericia har åbnet udstillingen ”Mit livs koncert i Fredericia”. Her finder man et udpluk af fredericianernes egne fortællinger fra 60 års koncertoplevelser i byen. Udstillingen vises på Tøjhuset. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce