Annonce
Livsstil

Musiker Anders Blichfeldt: - Mange af mine teenageoplevelser er sket med ”Hotel California”

Anders Blichfeldt er aktuel i programserien ”Kendisfamilier” der sendes på TV 2 Play og TV 2 Charlie. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Kulturoplevelser er for mig modpolen til hverdagen. Det dækker bredt - både musik, litteratur og teater, men de er alle medvirkende faktorer til, at det hele ikke bare bliver leverpostej ... Og tak for det.

- Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

Annonce

- Bøgerne af forfatterparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der skriver under pseudonymet A.J. Kazinski, har givet mig mange gode oplevelser. Der er noget fedt ved at følge de fiktive personer Niels Bentzon og hans kone gennem flere krimibøger - det er nemt og bekvemt ikke at skulle lære nogle nye hovedpersoner at kende, hver gang jeg starter på en ny bog. Da de kom med ”Mordet på en havfrue”, der ikke er en del af serien om Niels Bentzon, var jeg noget loren ved at skulle læse den, men det er faktisk blevet en af mine yndlingsbøger.

- Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Uh, den er svær. I 2019 var jeg i Royal Arena for at opleve Eagles. Det var fuldstændig fantastisk, og jeg blev blæst helt bagover. Jeg har altid lyttet til dem, og mange af mine teenageoplevelser er sket med ”Hotel California”, så der var en stor del af sær nostalgi ved at skulle ind at se og høre dem. Jeg ved, at der har været udskiftninger, så jeg var spændt på, om dette legendariske band kunne leve op til de massive forventninger, jeg havde til dem. Jeg syntes, at de indfriede dem allerede ved åbningsnummeret, ”Seven Bridges Road”, og da hele seks guitarister gik over i ”Take It Easy”, var jeg simpelthen solgt. I 2020 var jeg ved en ruin i Santo Domingo i Den Dominikanske Republik, hvor jeg første gang stiftede bekendtskab med merengue i koncertform. Da vi ankom og blev mødt af et orkester, der ud over et utal af guitarer bestod af tre sangere i hvide jakkesæt og hatte, to trommeslagere plus det løse, blev jeg mildest talt meget overrasket over, hvor løssluppent det var. Jeg danser normalt ikke, men denne musikform gav mig lyst til at indtage dansegulvet og kaste mig ud i pardans og hoftesving. Sandt at sige var jeg ret dårlig til at danse merengue, men det var så fedt.

- Hvilken film, hvilken tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Jeg har lige set serien ”Exit”, der er en norsk dramaserie baseret på reelle beretninger fra den norske finansielle verden. Den er på en gang sørgelig, skræmmende og reflekterende. Her har vi en serie, hvor hovedpersonerne er rigere end rigest, men denne økonomiske overlegenhed gør, at deres adfærd bliver mindre og mindre empatisk, ja, grænsende til uhyggelig. De kan slippe af sted med hvad som helst, for de betaler bare, hvad det koster. Når de så står uden for lovene og normerne, har det en konsekvens - de kan ikke længere mærke sig selv eller livet og har meget svært ved at finde glæde i andet end at tjene penge. Det er smukt cirkulært.

- Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- Igen tænker jeg Den Dominikanske Republik og det vildeste monument Faro a Colon - eller Columbus-fyrtårnet - der er designet som et kors på over 200 meter! Korset, der også er et mausoleum for resterne af Columbus, er så absurd stort og har kostet så mange penge, at det faktisk tog dominikanerne godt 60 år at skaffe penge til at opføre det. Det siges, at når man tænder de 157 lysstråler, der i øvrigt kan ses fra rummet, går strømmen i de nærliggende landsbyer. Når man tænker på, at landet er et landbrugsland med en historie af besættelser og militærdiktatur, med inflation og dårlig økonomi og ikke mindst stor fattigdom, synes jeg, det er paradoksalt at bruge så mange penge på et monument.


Jeg gik med lige dele spænding og glæde til Whitesnake-koncerten for at høre, om Coverdale stadig havde den. Det havde han bare ikke.


- Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Jeg har en kæmpe kærlighed til et vildt maleri, jeg for over 20 år siden fik foræret af den aarhusianske kunstner Hans Krull. Maleriet har siden da hængt et centralt sted i mit hjem, så jeg hver dag kan glædes over det. Af erfaring ved jeg, at maleriet godt kan skræmme små børn, men for mit eget vedkommende nyder jeg at fordybe mig i det og således opdage en ny detalje hver gang.

- Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- I denne coronatid: rejser, rejser og rejser ...

- Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- For fem år siden var jeg på Kulturværftet i Helsingør for at gense min ungdomshelt David Coverdale (sanger i rockbandet Whitesnake, red.), der har været en kæmpe inspiration for mig. Det var en meget skuffende oplevelse. Jeg gik med lige dele spænding og glæde til Whitesnake-koncerten for at høre, om Coverdale stadig havde den. Det havde han bare ikke. Han kunne på ingen måde nå de toner, han kunne tidligere, hans stemme var temmelig rusty, og desværre var det bedste ved denne koncert, at han havde to eminente guitarister med, det havde bare ingenting med Coverdale at gøre. /DB

Anders Blichfeldt

Født i 1963. Har spillet musik ”stort set altid”, men det var, da han som guitarist og sanger i 1990 var med til at danne bandet Big Fat Snake, at han fik sit musikalske gennembrud.

Big Fat Snake har gennem årene været et af landets mest populære live-bands og er blandt andet kendt for hits som ”Bonsoir Madame”, ”No Peace Like in Heaven” og ”Sittin’ in a Window”. De står bag 21 udgivelser og har solgt omkring en million albums.

Big Fat Snake spillede afskedsturné i 2018 og er indtil videre gået i hi. Anders Blichfeldt har også taget sig tid til en solokarriere ved siden af bandet og udgivet fire albums i eget navn. Han har holdt foredrag, været vært på flere tv-programmer, gik i 2019 med soloshowet ”Vejen Videre” i en ny retning, men desværre måtte det nye ”Alene På Scenen” udskydes på grund af corona.

Anders Blichfeldt er aktuel i programserien ”Kendisfamilier” der sendes på TV 2 Play og TV 2 Charlie.

Annonce
Livsstil For abonnenter

70-årig konkurrence-roer efter to rygoperationer: Man skal holde sig igang

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce