Annonce
Kultur

Musiker uden publikum: Vi klynker ikke og vi overlever

Screendump fra lige før koncertstart onsdag aften.
Jazz-pianist Martin Schack og spillestedet Termansen kæmper lige nu med både indtægter og nye måder at komme ud med koncerterne på. Men der er kommet pænt gang i online-koncerterne.

Ribe: Der er ikke meget at klappe af, når det gælder kulturlivet for tiden. Jazz-spillestedet Termansen i Ribe gør imidlertid et helhjertet forsøg på at skabe noget at klappe af ude i de små hjem. To virtuelle jazz-koncerter sendt over spillestedets facebookside har indtil nu trukket flere tusinde gæster - sågar fra udlandet. Og der er flere virtuelle koncerter på vej.

Klapsalverne er dog svære at høre for pianist Martin Schack, men han er på trods af forholdene meget taknemmelig for den opbakning fra både jazz-entusiaster og økonomisk fra staten, som spillestedet Termansen får.

Onsdag var det koncerten med bassist Jens Jefsen, der bl.a. har spillet med saxofon-legenden Ben Webster, som gæstede spillestedet til en en livesending. Koncerten blev indledt med en lille præsentation af, hvad der nu skulle ske, og hvad man kunne forvente af aftenens program. Dertil naturligvis en præsentation af gæstemusiker Jens Jefsen på bass og hans meriter med kendte jazz-navne.

Annonce

Over 1.000 så med

Herefter satte Martin Schack og Jens Jefsen sig på scenen og Martin Schack præsenterede kort aftenens første nummer.

Ikke som nogen rigtig koncert, men bedre end ingenting:

- Vi var da oppe over tusinde, som var inde og kigge. Det er ganske pænt. Og selv om det hele er lidt svært lige nu, så er vi musikere faktisk ret gode til at finde på nye ting. Og vi forsøger at give lidt igen for de penge, vi får i støtte, forklarer Martin Schack.

Han har brugt det meste af sin hjælpepakke fra første nedlukning på at købe udstyr til streaming for adskillige tusinde kroner, så lyd, billede og lys gerne skulle fungere bedre. Han har kolleger i musikbranchen, der sågar sælger ud af deres instrumenter for tiden, men generelt mener Martin Schack, at musikere er kreative og vant til at slås for indtægterne, der sjældent kommer nemt.

Set hjemme fra stuen fremstod koncerten flot med skift mellem flere kameravinkler, tæt på tangenterne og langt fra på hele scenen med det røde bagtæppe, og især lyden gik meget flot igennem.


Vi var da oppe over tusinde, som var inde og kigge. Det er ganske pænt.

Martin Schack, Jazz-pianist


Annonce

Flot støtte

Martin Schack var efterfølgende meget glad for den opbakning, som koncerten gav - også helt kontant. Koncerterne er nemlig gratis, men man kan vælge at støtte med et beløb på mobilepay.

- Folk har virkelig været generøse. Det er virkelig fedt, at det støttes, og jeg er meget taknemmelig, siger Martin Schack.

På onsdag er der igen koncert i det virtuelle Termansens. Denne gang er det "den nye Toots Thielemans", som Martin Schack kalder ham, nemlig den helt unge mundharpe-virtuos Mathias Heise, der nok skal sætte fut i de virtuelle bits og bytes.

Termansens
Annonce
Kultur For abonnenter

Dansk filmmager har ventet 25 år på at fortælle gribende historie

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce