Annonce
Vejen

Musikere og samarbejdspartnere mangler penge fra festival

Mange gæster har gennem årene haft en fest ved FestiValhal-arrangementerne - som her i 2018. I kulissen er der dog flere samarbejdspartnere, som mener, de har penge til gode. Arkivfoto: Jørgen Schultz
Flere samarbejdspartnere bekræfter overfor JydskeVestkysten, at de ikke har fået betaling for deres ydelser i forbindelse med FestiValhal. Lokalt mikrobryggeri har dog lige fået sine penge.

Jels: Arrangøren af FestiValhal, Thomas Klintrup, har tidligere understreget overfor JydskeVestkysten, at aflysningen af ballet lørdag den 5. oktober ikke får nogen betydning for festivalen i de kommende år.

Sikkert er det dog, at en række samarbejdspartnere i forbindelse med FestiValhal stadig siger, at de har penge til gode hos Thomas Klintrup.

JydskeVestkysten har således været i kontakt med samarbejdspartnere og et bookingbureau, som bekræfter problemerne med at få det hele eller dele af de beløb, som de mener at have krav på.

Blandt andet drejer det sig om Jels Vikingespil. Som bekendt skulle ballet indtil aflysningen have foregået i "Valhal", men formanden, Janus Lynggaard, kunne i forvejen godt fornemme, hvor det bar hen.

- Vi undrede os over, at vi ikke havde fået nogen henvendelser omkring afhentning af nøglen. Om fredagen kunne vi så konstatere, at der ikke var gået penge for leje ind på vores konto, og jeg kan derfor bekræfte, at der ikke er betalt leje, siger formanden.

Janus Lynggard understreger, at han ikke selv var med til at lave kontrakten, men fortæller, at det normalt koster omkring 10.000 kroner for private at leje Valhal.

Annonce

Vi har mandag i denne uge endelig fået pengene, men jeg synes, det er tankevækkende, at der skal gå et halvt år.

Tim Hyldal, indehaver af Hyldals Bryghus i Bække

Hovednavn mangler penge

JydskeVestkysten er bekendt med, at FestiValhal skylder et anseligt beløb til Hotel Rødding, som i år leverede mad til festivalen, og gældsposten inkluderede indtil for ganske nyligt også den lokale ølbrygger Tim Hyldal.

Han står bag mikrobryggeriet Hyldals Bryghus i Bække, som leverede øl til årets FestiValhal, men først efter knap et halvt års tovtrækkerier, er fakturaen blevet betalt.

Det eksakte beløb holder han for sig selv, men ølbryggeren fortæller, at han stillede med omkring 400 liter specialøl, hvoraf langt hovedparten blev drukket.

- Vi har mandag i denne uge endelig fået pengene, men jeg synes, det er tankevækkende, at der skal gå et halvt år, siger han og slår fast:

- Det kan vel ikke være så svært at få betalt sin regning, siger Tim Hyldal, som via sin bogholder har sendt adskillige rykkerkrav til Thomas Klintrup pr. mail.

Ved samme FestiValhal-udgave var rockbandet Dizzy Mizz Lizzy det store, musikalske trækplaster med Tim Christensen i spidsen. Bandet hører under bookingbureauet Pdh Music, og herfra kan ejer Henrik Seifert oplyse, at samarbejdet med Thomas Klintrup ikke er gået helt optimalt.

JV har stillet Pdh-ejeren spørgsmålet, om der er problemer med at få, hvad FestiValhal skylder fra denne koncert, hvortil Henrik Seifert i en mail kortfattet svarer:

- Jeg kan bekræfte, at der arbejdes på en løsning. Findes der ikke en løsning, er situationen en anden.

Stoppede samarbejde

Betalingsproblemer er tilsyneladende ikke et nyt fænomen i forbindelse med FestiValhal. I 2018 leverede Vejen-virksomheden Sjov og Lej, som siden har skiftet navn til JP Udlejning, en række praktiske ydelser til festivalen.

Her stillede de således med VIP-telt, toiletvogne, gulv, borde, stole og sikkerhedsudstyr, men herefter stoppede det samarbejde, fortæller ejer Jakob Pedersen.

- Det viste sig, at han slet ikke var til at arbejde sammen med. Jeg gik med til, at han kunne betale på kredit senest otte dage efter arrangementet, da han bad om det, og jeg troede på ham, siger han.

Sådan gik det dog tilsyneladende ikke, men efter at have rykket for det adskillige gange, lykkedes det at få udbetalt hovedparten af de cirka 52.000 kroner, han efter eget udsagn havde til gode. Ifølge Jakob Pedersen skylder Thomas Klintrup ham dog fortsat en mindre del af det oprindelige beløb.

- Jeg forventer ikke at få resten af beløbet, og jeg vil da sige til andre leverandører, at de skal huske at få deres penge, inden de stiller op med noget, siger han.

Flere påstande tilbagevist

JydskeVestkysten havde mandag formiddag en lang samtale med Thomas Klintrup på FestiValhal-kontoret i Jels om ovenstående sager. Denne samtale resulterede i en længere artikel, hvor han fik mulighed for at tage stilling til de forhold, vores kilder har fortalt til os. Han fik samtidig ret til at påpege eventuelle faktuelle fejl.

Thomas Klintrup har læst hele den pågældende artikel, og tirsdag eftermiddag gjorde han det klart, at han ikke kunne stå inde for indholdet. I forbindelse med samtalen mandag har Thomas Klintrup tilbagevist flere af ovenstående påstande.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce