Annonce
Kultur

Musikfond vil gøre Ribe-komponist mere kendt

Rued Langgaard Festival i Ribe Domkirke sidste år. Foto: Annett Bruhn
Langgaard Fonden og Rued Langgaard Festival sætter fra 2021 fokus på unge talenter og uddannelse inden for klassisk musik, og præsenterer Langgaard Masterclass og Konkurrence i samarbejde med landets tre musikkonservatorier.
Annonce

Ribe: Som et led i en stor udviklingsplan, der skal øge kendskabet til den danske komponist fra Ribe, Rued Langgaards (1893-1952), musik præsenterer Langgaard Fonden og Rued Langgaard Festival en ny musikkonkurrence, Langgaard Masterclass og Konkurrence, i samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Målet er at stimulere kendskabet til Rued Langgaards musik i det professionelle, danske miljø og give unge talentfulde musikere koncerterfaring. Langgaard Masterclass og Konkurrence er blevet til på baggrund af initiativ fra Rued Langgaard Fonden, og den bliver gennemført i et ligeværdigt samarbejde mellem fonden og festivalen.

Annonce

Underkendt kunstner

Lederen af Langgaard Masterclass og Konkurrence, sangerinde Signe Asmussen, siger om Rued Langgaard:

- Langgaard har - måske med rette - længe været en outsider i dansk musikliv, og han har givetvis også været en lidt for stor mundfuld for et lidt tilknappet, bornert parnas i sin tid på grund af sin totalt kompromisløse og vildt følelsesladede tilgang til musikken og selve dét at være til. Men han var forud for sin tid, ekstremt visionær og eventyrlysten. Det er på tide, at han nu får lov til at indtage den plads i vores fælles, musikalske bevidsthed, som retteligt tilkommer ham, side om side med Nielsen, Heise, Lange-Müller og alle de andre, skønne, danske komponister, som helt naturligt er en del af vores national-repertoire, siger Signe Asmussen.


Det er på tide, at han nu får lov til at indtage den plads i vores fælles, musikalske bevidsthed, som retteligt tilkommer ham

Signe Asmussen, sanger


Der bliver afholdt Langgaard Masterclasses på landets tre musikkonservatorier i løbet af de kommende måneder inden for kategorierne sange, soloklaver, violinsonater og strygekvartetter. D. 24.-25. april afholdes Langgaard Konkurrencen i Koncertkirken i København. Vinderen af konkurrencen skal spille åbningskoncerten af Rued Langgaard Festival i september i Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce