Annonce
Haderslev

Musikforening giver koncert i Slesvigske Musikhus

Jens Olav Heckmann er opvokset i Haderslev og indledte sin musikalske uddannelse med undervisere fra Slesvigske Musikkorps i trompet og trombone. Pressebillede
Haderslev Musikforenings sidste koncert i denne sæson byder på sang fra lokal opvokset tenor.

Haderslev: Søndag 28. april kl. 16 holder Haderslev Musikforening koncert med tenoren Jens Olav Heckmann og pianisten Anita Hyldgård Samsing i Slesvigske Musikhus på Louisevej i Haderslev.

Jens Olav Heckmann er opvokset i Haderslev og indledte sin musikalske uddannelse med undervisere fra Slesvigske Musikkorps i trompet og trombone. I 2007 søgte han optagelse på Det Jyske Musikkonservatorium med klassisk sang som hovedfag.

Han er i dag andentenor i DR-koncertkoret og synger i Det Jyske Vokalensemble samtidig med, at han er korleder for to kor i henholdsvis Frederikshavn og Aalborg.

Han bliver ved koncerten i Haderslev akkompagneret af pianisten Anita Hyldgård Samsing, der er uddannet som kandidat hos Anne Øland fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Anita Hyldgård Samsing arbejder i dag som organist samtidig med, at hun dyrker klaverspillet. I april 2017 gav hun solokoncert i Slesvigske Musikhus i Haderslev, og det medførte flere ønsker om genhør.

Ved koncerten 28. april i år fremføres seks sange med musik af Mendelssohn-Bartholdy; fire sange af Johannes Brahms samt efter pausen de seksten sange, der udgør ”Dichterliebe” af Robert Schumann.

Robert Schumanns værk kredser om tab, længsel og drømme med tekster af Heinrich Heine. Musikken er skabt af en nygift Schumann fuld af beruselse i 1840, da han netop var blevet gift med Clara Schumann.

Der er adgang for alle til koncerten. Billetter kan købes fra en halv time før koncertens start.

I pausen holder Musikforeningen generalforsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce