Annonce
Esbjerg

Musikhus-blotter anholdt: To kvinder slog alarm efter ny episode

Politiet rykkede hurtigt ud efter anmeldelse om endnu en blotter-episode i Havnegade onsdag . Arkivfoto: Michael Bager
27-årig mand anholdt i Havnegade ved Musikhuset efter ny blotter-episode på åben gade.

Esbjerg: Musikhus-blotteren er fanget. To kvinder var hurtige og slog alarm til politiet onsdag, da en ung mand blottede sig og onanerede på åben gade - igen i Havnegade nær Musikhuset Esbjerg.

Manden blev anholdt onsdag klokken 17.15 og ventes efter afhøring og overnatning på Esbjerg Politigård at blive løsladt torsdag formiddag, oplyser Henrik Berg, politikommissær ved lokalpolitiet i Esbjerg.

Manden tilstod at have blottet sig, og straffen for dette er en bøde.

Gerningsmanden er en 27-årig mand tilmeldt en adresse i Sædding i Esbjerg.

De to kvinder, som observerede den delvist afklædte mand i Havnegade onsdag sent om eftermiddagen, var en 34-årig kvinde fra Gredstedbro og en esbjergensisk kvinde på 45 år.

Annonce
Vi er forholdsvis sikre på, at vi har fat i gerningsmanden til begge episoder. Og der er heldigvis typisk tale om ufarlige personer i disse sager.

Henrik Berg, politikommissær ved lokalpolitiet i Esbjerg

Anholdt hurtigt

Den 34-årige kvinde kontaktede politiet og fortalte, at hun var kørt forbi en ung mand, der stod på åben gade i Havnegade med sit lem fremme. Da hun fik øjenkontakt med ham, fulgte hun efter ham, men følte sig ikke forulempet af manden. Den esbjergensiske kvinde kontaktede også politiet efter en lignende episode og mente, at der var tale om en udenlandsk udseende mand.

Beskrivelserne af manden og en hurtig indsats fra politiets side førte til anholdelsen. Den 27-årige tilstod som nævnt blotteriet onsdag, men han var mere vævende omkring et lignende tilfælde mandag. Her blev to veninder nedstirret af en blotter i samme område.

- Vi er forholdsvis sikre på, at vi har fat i gerningsmanden til begge episoder. Og der er heldigvis typisk tale om ufarlige personer i disse sager, siger politikommissær Henrik Berg. /stok

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce