Annonce
Kultur

Musikhuset: Publikum har hungret efter kulturoplevelser

Det har været en stor fornøjelse at få liv og glade mennesker i Musikhuset Esbjerg igen, og billetsalget går fint, fortæller direktør Torben Seldrup. Arkivfoto: Martin Ravn
Hjulene drejer igen i Musikhuset Esbjerg. Ikke lige så hurtigt som tidligere, men direktør Torben Seldrup forventer at være oppe i fuldt gear fra 1. september, når de sidste restriktioner forhåbentligt forsvinder.

Esbjerg: Der har længe været stille i Musikhuset Esbjerg. Meget stille endda, erkender direktør Torben Seldrup.

Men nu er der langt om længe igen kommet sang, musik, dans og skuespil på scenerne, og det glæder direktøren.

- Det er virkelig dejligt at opleve liv og glade mennesker i huset igen. Jeg bød selv velkommen ved den allerførste forestilling efter genåbningen (En Lærke lettede, red.) og det resulterede i stort applaus fra publikum. Næppe på grund af min person, men simpelthen fordi folk har længtes efter at komme ud og opleve livemusik og forestillinger. Det er ganske enkelt bare noget helt andet. Det er, når vi kan mærke skuespillerne og sangerne på scenen og energien fra hinanden, at de magiske øjeblikke opstår, siger Torben Seldrup.

Annonce

Tilbageholdenhed

De gældende restriktioner tillader op til 500 tilskuere i den store sal i musikhuset, og det er der ifølge Torben Seldrup til de fleste arrangementer.


Problemet er, at vi kun har en eller to forestillinger om ugen mod normalt syv eller otte.

Torben Seldrup.


- Problemet er, at vi kun har en eller to forestillinger om ugen mod normalt syv eller otte. Årsagen er den simple, at vi har aflyst eller flyttet en masse forestillinger på grund af usikkerhed om, hvorvidt vi kunne få lov at afvikle de forskellige ting, forklarer Torben Seldrup.

Der er ifølge Seldrup fint gang i billetsalget igen, men han forventer alligevel først noget, der ligner en normaliseret situation efter sommerferien.

- Vi sælger fornuftigt med billetter, og vores gæster er meget positive, men vi oplever også nogle, der er afventende. Nogle har indenfor det seneste års tid oplevet at have billet til en forestilling, der er blevet aflyst eller flyttet tre gange, så nu venter de med at købe, indtil de har en vis sikkerhed for, at forestillingen bliver til noget. Som det hele ser ud lige nu, så står de sidste restriktioner til at blive ophævet fra 1. september. Hvis det holder stik, så tror og håber jeg på en normal situation og afvikling fra da af, siger Torben Seldrup.

Musikhuset Esbjerg har netop udsendt programmet for sæsonen 2021/2022 for teater-, ballet- og operaforestillinger - 30 events i alt.

Sæsonprogram

Musikhuset Esbjerg sender i denne uge programmet for ballet, teater og opera i sæsonen 2021/2022 på gaden.

Det byder på 30 events af stor variation, lige fra børneforestillinger med Villads fra Valby, Pippi Langstrømpe og Cirkeline over hyldest til Otto Brandenborg, Den Jyske Operas opførelse af Aida til Den Kongelige Ballets "Sylfiden".

"Sylfiden" er en af verdens ældste balletter, og forestillingen får nyt liv i den udgave, som balletmester Nikolaj Hübbe og dansere fra Den Kongelige Ballet præsenterer i Musikhuset Esbjerg den 7. februar 2022. PR-foto
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce