Annonce
Varde

Musikken trækker folket til

Fredag begyndte Mariefestival, der varer til og med søndag med et overflødighedshorn af musik. Her Sine Bach Rüttel.

Mariefestival er musikernes egen festival, hvor publikum er med på en hyggelig lytter.

ANSAGER: Fire små klokkeslag lyder på balkonen på Torvet fredag eftermiddag. Klokkemager er borgmester Erik Buhl (V), der erklærer Mariefestivalen for åben.

- Det er ikke hver dag, man får lov til at dirigere en borgmester, udbryder en begejstret Helge Engelbrecht for det 500 mand store menneskehav på Torvet.

Alle er klar til at mæske sig i tre dages musik. Og selv om den røde tråd er folkemusik, så er der med 500 musikere og 200 koncerter noget for enhver smag.

- Det er musikernes netværk. Så vi kan godt lægge overliggeren højt. Der er rigtig meget, du ikke kender her, siger Helge Engelbrecht, der med Musik i Mariehaven har gjort Ansager langt mere kendt i hele landet og har lagt fundamentet til Mariefestival.

Skrevet sig lidt ud

Selv ser Helge Engelbrecht frem til at høre blandt andre Morten Remar (Back to Back) og Anders Mikkelsen. Sidstnævnte er en lidt overset trubadur i topklasse. Helge Engelbrecht har i år skrevet sig selv mere ud af musikprogrammet, da han vil mærke og ikke mindst høre, hvordan det lyder på de 20 scener i hele byen.

Mariefestival trækker folk til Ansager fra hele landet. Blandt andre parret Jytte Rigstrup og Eli Petersen fra Bjerregård ved Randers, der er med for første gang.

- I år så skulle vi til Mariefestival. Der er så dejligt hernede, siger Jytte Rigstrup, der også er fascineret af nu afdøde Grethe Engelbrechts engle.

De camperer i øvrigt i Sønder Omme, da samtlige pladser i Ansager var solgt.

Syngepigerne

Det samme kunne der siges om pladserne i teltet på Torvet, der var ved at lette af varme, da Ansager Syngepiger åbnede teltet og tog publikum med til Bakkens Hvile for en stund.

- Der er en fantastisk stemning, siger fængselsbetjent Trine Mikkelsen fra Ansager Syngepiger.

Hun synger sammen med Gitte Degn, Tenna Madsen, Stine Hansen og Ditte Elbæk Jensen, mens Sarah Egebjerg akkompagner på klaver.

Annonce
Ansager Syngepiger åbnede ballet i teltet på Torvet. Fra venstre ses Sarah Egebjerg, Stina Hansen, Ditte Elbæk Jesen. Trine Mikkelsen, Gitte Degn og Tenna Madsen.
Jytte Rigstrup og Eli Petersen fra Randers lagde ud i Musikgalleriet, hvor Sine Bach Rüttel spillede.
Der er i år solgt over 500 billetter til Mariefestivalen, hvilket er ldit flere ende sidste år.
Maiken Smith og hendes søn Tobias Smith Hansen er som så mange andre i byen frivillige.
Fredag begyndte Mariefestival, der varer til og med søndag med et overflødighedshorn af musik. Her Sine Bach Rüttel.
Fredag begyndte Mariefestival, der varer til og med søndag med et overflødighedshorn af musik.
Fredag begyndte Mariefestival, der varer til og med søndag med et overflødighedshorn af musik.
Fredag begyndte Mariefestival, der varer til og med søndag med et overflødighedshorn af musik.

Mariefestival

Det er fjerde år, at der afvikles Mariefestival. Det varer til og med søndag.


  • Musikbudgettet er på 250.000 kroner.

  • 500 musikere spiller 200 koncerter på 20 scener, hvoraf der er gratis adgang til flere scener.

  • Ellers kan der købes dags- eller aftenbilletter på musikgalleriet.dk. En dagsbillet til lørdag koster 450 kroner. Søndag er prisen 100 kroner.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce