Annonce
Kolding

Næstbedste besøgstal i Kolding nogensinde: Gæster planlægger deres ferie efter Grøn

Grøn i Kolding skabte en kæmpe fest for hele Syddanmark.Foto: Yilmaz Polat
17.000 mennesker fandt vej til Grøn i Kolding. Den store heldags fest på Seest Idrætspark har med årene vokset sig større og større, ifølge MusikKolding er det fordi, at Grøn er blevet en tradition for folk.

Kolding: Årets udgave af Grøn i Kolding var et enormt tilløbsstykke.

Nogle af de 17.000 besøgende til Grøn i Kolding anno 2019 var kommet tidligt og ventede troligt på at komme ind til en dag i musikkens og velgørenhedens tegn.

Forventningen til fremmødet var da også højt, da sidste års Kolding-udgave af Grøn med 18.000 solgte billetter var helt udsolgt en time før dørene åbnede, hvilket var første gang i Grøns historie i Kolding.

Helt så mange kom ikke i år, men i takt med at vejret blev bedre, dukkede der også flere og flere mennesker op på pladsen. Og med 17.000 besøgende er der tale om den næstmest besøgte udgave af Grøn i Kolding-regi nogensinde.

2019-udgaven af Grøn startede med at sælge 15.000 billetter på Amager, hvilket var udsolgt.

Annonce

Grøn 2019

Grøn Koncert blev startet i 1982 af Muskelsvindfonden og Tuborg, i dag hedder den blot Grøn og er Europas største koncertkaravane.

I år er karavanen forbi

Amager torsdag den 18. juli

Kolding fredag den 19. juli

Aarhus lørdag den 20. juli

Aalborg søndag den 21. juli

Esbjerg torsdag den 25. juli

Odense fredag den 26. juli

Næstved lørdag den 27. juli

Valby søndag den 28. juli

Det er en tradition

Det var Lise Jelsbaks syvende år på Grøn som eventkoordinator for Musik Kolding og også hendes sidste, da hun fra den 1. september er blevet ansat som drifts- og eventdirektør hos Kolding IF. Hun har nydt årene og glæder sig over den høje opbakning til Grøn fra publikummet i Kolding.

- Det er blevet en tradition for mange tror jeg. Jeg har hørt fra flere, at de simpelthen planlægger deres ferie efter, at kunne komme til Grøn. Og det er ikke kun folk fra Kolding, der kommer jo folk fra hele Syd- og Sønderjylland, fortæller Lise Jelsbak.

Førhen lå koncerten i Kolding om torsdagen, Lise Jelsbak peger på, at efter koncerten blev rykket til fredag, betyder det, at mange lettere kan sætte tid af til det. En anden grund er, at programmet bliver bredere og bedre år for år, mener Lise Jelsbak.

Grøn har mange af deres egne frivillige med på turen rundt i omkring i landet. Men MusikKolding kommer også med 120 af deres frivillige, der tæller folk fra Seest Boldklub, Godset, Kolding Motion og gymnasieklasser fra Kolding Gymnasium og Munkensdam, der tjener penge ind til deres studieture og hestevognskørsel, når de engang får huen på.

- Mange af vores frivillige har været med i flere år, der bliver de også enormt glade for at se hinanden hvert år, siger Lise Jelsbak.

Tidligere i år meddelte MusikKolding, at de har lavet en aftale med Grøn, der sikrer at den grønne koncertkaravane, kommer forbi Kolding frem til 2025.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce