Annonce
Haderslev

Musikkorps: Den er hjemme

Slesvigske Musikkorps klarer skærene. Arkivfoto: Timo Battefeldt

SMUK-musiker og borgmesterkandidat Henrik Rønnow har fået bekræftet på Christiansborg, at Slesvigske Musikkorps er reddet.

- Jeg har netop været i kontakt med Jesper Petersen, og han bekræfter, at regeringen spiller ud med, at Slesvigske Musikkorps (SMUK) skal bestå.

Det fortæller SMUK-musiker Henrik Rønnow, der også er socialdemokratisk borgmesterkandidat. Onsdag den 11. oktober om eftermiddagen har han været i kontakt med det lokale folketingsmedlem Jesper Petersen (S) om SMUK 's skæbne i forbindelse med det udspil til forsvarsforlig, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen lagde frem.

- Han er meget sikker i sin sag, og så er der et bredt flertal i hvert fald om denne del af forliget, fortæller Henrik Rønnow, der op til forhandlingerne om dette forsvarsforlig ikke har været rigtig bekymret:

- Af de tre forlig, hvor det har set sort ud, har det her været det mest positive, fordi der kom så mange positive tilkendegivelser. At Mette Frederiksen kom til Haderslev og gjorde den detalje i forsvarsforliget til noget centralt, fik andre på banen.

Nu skal vi følge sagen, for så længe den endelige forligstekst ikke er skrevet, kan alt i princippet ske. Men jeg har ingen som helst grund til at tro, at der ikke i den endelige forligstekst skulle stå, at SMUK består. Det vigtigste lige er nu at følge med i, hvad skal der ske på Haderslev Kaserne, lyder det fra Henrik Rønnow.

Onsdag formiddag kom der er fingerpeg, da de konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov udsendte en pressemeddelelse. Heri kaldte han forslaget om at nedlægge de tre militære musikkorps for tåbelig. Han argumenterede blandt andet med den folkelige opbakning til SMUK, der har en støtteforening med 3000 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce