Annonce
Haderslev

Musikkorps - nu med mundharpe

Slesvigske Musikkorps bidrager til Trekantområdets festuge med en koncert på Harmonien. Arkivfoto: Jacob Schultz

HADERSLEV: Slesvigske Musikkorps har arbejdet sammen med mange slags solister. Nu gælder det en ny en af slagsen:

En mundharpespiller.

Og det er er solist af en vis kaliber: Mathias Heise er 25 og vandt i 2013 verdensmesterskabet i mundharpespil. To år senere blev han kåret til "årets nye jazzstjerne", og året efter modtog Mathias Heise Kronprinsens Stjernedrys-pris. Endelig har mundharpe-talentet modtaget den såkaldte Ben Webster-pris.

Annonce

Ny musik

Mathias Heise har arrangeret musikken, der spilles ved en koncert i Harmonien den 31. august, og der bliver tale om helt nye kompositioner.

Mathias Heise har sit band, Mathias Heise Quadrillion, med til Haderslev, og i en pressemeddelelse giver han udtryk for store forventninger til samarbejdet med musikkorposet, fordi messingblæsere giver nye muligheder for klange for bandet, der til dagligt gør det i fusionsjazz, funk, rock og soul.

Koncerten den 31. august er en del af Trekantområdets Festuge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

73-årig sigtet for spirituskørsel

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Annonce