Annonce
Tønder

Musikpar modtager anerkendt legat

Louise Dam Eckardt Jensen, der er musiklærer på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund, har fået tildelt Det Rytmiske Konservatoriums Iværksætterlegatet på 20.000 kroner hver. Privatfoto
Musiklærere fra Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund modtager anerkendt musiklegat til at udvikle deres idéer indenfor musikverdenen. Pengene skal blandt andet bruges til at søge om et ph.d. projekt.
Annonce

Toftlund: På Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund underviser ægteparret Louise Dam Eckardt Jensen, 40 år, og Tom Blancarte, 41 år, i musik.

Begge er for nyligt dimitteret fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Louise med en kandidatgrad i Music Performance og Tom med en solistuddannelse.

Og så har de en tredje ting til fælles, når det kommer til musikverdenen.


Det handler om at være aktiv inden for musikken, men det er også vigtigt, at man er spændende og har lyst til at lave noget nyt.

Louise Dam Eckardt Jensen, modtager af Det Rytmiske Konservatoriums Iværksætterlegatet


De har begge - uafhængigt af hinanden - fået tildelt Det Rytmiske Konservatoriums Iværksætterlegatet på 20.000 kroner hver.

- Der er kun fem om året, der modtager legatet fra Det Rytmiske Konservatorium, så det er meget morsomt, at vi begge har fået det, fortæller en glad Louise Dam Eckardt Jensen, der er fra Toftlund, mens Tom Blancarte har taget turen fra Texas i USA.

Blandt kriterierne for at modtage iværksætter-legatet er at have lysten til at udvikle sine egne idéer inden for musik. Og så skal man være en interessant kunstner.

- Det handler om at være aktiv inden for musikken, men det er også vigtigt, at man er spændende og har lyst til at lave noget nyt, fortæller Louise Dam Eckardt Jensen.

Annonce

Musikalske medspillere

Pengene skal bruges til hver deres ph.d.-afhandling i musik, som ægteparret skal i gang med at ansøge om. På den måde kan de videreudvikle deres idéer og visioner indenfor den klassiske musik.

I Danmark kan man kun tage en ph.d. i musikvidenskab, som er en disciplin, der bygger på et teoretisk grundlag.

- Med en ph.d. i musik er vi derimod mere aktive medspillere. Der studerer vi ikke kun andres musik, men vi kommer i højere grad op med vores egne idéer, fortæller Louise Dam Eckardt Jensen.

Tom Blancarte, der er musiklærer på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund, har fået tildelt Det Rytmiske Konservatoriums Iværksætterlegatet på 20.000 kroner hver. Privatfoto

Derfor er planen, når corona vel og mærke igen tillader det, at Tom Blancarte skal til USA for at holde foredrag inden for sit felt som solistmusiker, mens Louise Dam Eckardt Jensen tager nogle dage til blandt andet Paris, Tallinn og Amsterdam for at videreudvikle og brainstorme idéer til sit kompositoriske arbejde samt forberede sit projekt til en ph.d. ansøgning.

- Nu har corona sat en stopper for at komme ud og spille koncert, men så har vi mulighed for at nørde med ansøgning til ph.d'en og skrive musik i stedet for, siger Louise Dam Eckardt Jensen.

Begge fortsætter dog med at undervise i musikkens tegn på højskolen i Toftlund. Sammen deler de opgaven om at undervise, så der er tid til at lave deres ph.d.-afhandlinger ved siden af.

Annonce

Musikken gives videre

Musikken fylder meget for Louise Dam Eckardt Jensen og Tom Blancarte - ikke kun på arbejde og om lidt i deres afhandlinger. Sammen har de døtrene Ostara på syv år og Fraya på tre år.

De er allerede en del af den kunstneriske verden. Mens Fraya danser ballet i Tønder, spiller Ostara cello.

- Det bruger vi ret meget tid på, fortæller pigernes mor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den gode fortælling

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce