Annonce
forside

Musikprisen 2009

Sønderborg

Annette O`Driscoll og Sune Rose Wagner fik overrakt musikprisen på Sønderborghus i søndags.

Musikrådet sørgede for en hyggelig atmosfære med små cafeborde og kølige drinks.

Underholdning fik gæsterne af Annette O`Driscoll, en dygtig strygerkvartet fra musikskolen og to unge mennesker fra ungdomsklubben på Kærvej og Ahlmannskolen.

Musikpris modtager Annette O`Driscoll

Først og fremmest er hun Singer Songwriter med sin helt egen, til tider keltisk prægede sangstil. Hun har spillet på utallige festivaller i ind og udland og har lavet cd og radioindspilninger.

Hun har været en ildsjæl i sit lokalområde Broagerland i mange år. Hun er næstformand i DMF, næstformand i Dynt/Skelde/Gammelgab landsbylaug, medlem af musikrådet og sang & danselærer.

Annette har sammen med sin mand Michael købt og forvandlet den gamle Skelde forsamlingsgård til et moderne møde og spillested for alle aldre, med dejlige festlokaler og teaterscene. Stedet kaldes ”NETTE JENSEN” aktivitets & Kulturhus. Alle kan nyde godt af Annettes store hjerte, børn, unge og gamle, hun skelner ikke mellem stort og småt, der bliver holdt fødselsdage, konfirmationer, jamsession (hver torsdag aften), koncerter – og helt aktuel er Frøken Jensen med i Folk Baltica, kikker man på stedets hjemmeside for resten af 2009 er der booket flere kendte bands og solister af fineste karat.

I Sønderborg kommune er det utroligt, at der findes sådan en person, der ofrer hele sit hjerteblod på at glæde andre mennesker.

Musikpris modtager Sune Rose Wagner

Sune er selvlært musiker. Hele hans liv har drejet sig omkring musikken. Han har spillet i grupper som LSD, westernfront og Psyched up Janis. Sidstnævnte gruppe opløses efter 10 år. Han er med til at danne bandet The Raveonettes hvormed han tager på tour. I 2002 skriver han pladekontrakt med Columbia Record. For Sune som nu bor i udlandet betyder Sønderborg rigtig meget , det er her han altid kommer tilbage for at spille ligemeget hvor i verden han er.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce