Annonce
Kultur

Musikprojekt får 300.000 kroner i støtte

Visionen bag “Folk- og rootsmusik ud til alle børn” er at styrke interessen for folk- og rootsmusikken blandt børn og unge i lokalområdet. Musikken er en væsentlig del af kulturen i Tønder og omegn, og projektet kan medvirke til talentudvikling. Det er Tønder Festival Fond, der har lanceret projektet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Med 300.000 kroner er planerne om et musikprojekt for unge talenter i Sønderjylland nu kommet tættere på. Projektet “Folk- og rootsmusik ud til alle børn”, skal give børn og unge mulighed for at udvikle musikgenren.

Tønder: Vil 10-årige Sofie eller hendes jævnaldrende klassekammerat Sofus fra Tønder en dag stå på scenen på Tønder Festival? Det er ikke utænkeligt, hvis ambitionen bag et nyt undervisningsprojekt bliver realiseret.

Planerne er om “Folk- og rootsmusik ud til alle børn” rykket tættere på.

Anne Marie og Jørgen Jensens Legat, som har fokus på studerende på sønderjyske uddannelsesinstitutioner, har givet 300.000 kroner til projektet, som samlet har et budget på to millioner kroner.

Annonce

- Vi er meget taknemmelige for tildelingen af midlerne fra Anne Marie og Jørgen Jensens Legat. Det betyder, at projektet kan få vinger, og vi arbejder videre med finansieringen. For os er det vigtigste, at vi med projektet kan bidrage til at skabe et frugtbart musikmiljø blandt børn og unge i lokalområdet, siger Henrik Juul, formand for Tønder Festival Fond, i en pressemeddelelse.

Musikforløb på skoler

Idéen med “Folk- og rootsmusik ud til alle børn” er at give børn og unge i Tønder mulighed for at fordybe og udvikle sig inden for folk- og rootsmusikken. Den musik, som udgør kernen i Tønder Festival, og som er et stærkt kendetegn for Tønder-egnen.

Det er Tønder Festival Fond, der har lanceret undervisningsprojektet.

Planen er at investere i særlige musikforløb på institutioner i kommunen – skoler, musikskole, gymnasium og så videre – i en periode på et år. Undervisningen bliver lagt i hænderne på musikere og musikpædagoger og vil fokusere på folk- og rootsmusik og sangskrivning.

- Da vi i bestyrelsen fik kendskab til visionen og alle de gode tanker bag projektet ”Folk og rootsmusik ud til alle børn”, var vi ikke i tvivl om, at der her var et ambitiøst og perspektivrigt initiativ, som Anne Marie og Jørgen Jensen fuldt ud ville kunne bakke op omkring, siger Nis Peter Thyssen, der sidder i bestyrelsen for Anne Marie og Jørgen Jensens Legat, i pressemeddelelsen.

Anne Marie og Jørgen Jensens Legat

Anne Marie og Jørgen Jensens Legat er oprettet i 1979. Jørgen Jensen, født i 1906 i Øsby ved Haderslev, uddannede sig som tømrer og konstruktør og siden arkitekt ved Det Kongelige Akademi. Legatet har årligt uddelt penge til studerende født eller opvokset i Sønderjylland. Nu er legatet opløst, og støtten på de 300.000 kroner til musikprojektet i Tønder er et af legatets sidste uddelinger.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Varde

Bomberyddere tilkaldt til stranden: Strandgæsts fund gav ingen sure miner

Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Tønder

Bruger ikke vagter: Tønder Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Annonce