Annonce
Sønderborg

Musikråd overraskede IHS-lærer

Prismodtageren Adam Lasthein sammen med musikrådets formand Anne Agerskov. Foto: Jens Eilertsen

Musiklærer på Idrætshøjskolen Sønderborg, Adam Lasthein, modtog musikrådets anden musikpris.

Sønderborg: Musiklærer på Idrætshøjskolen Sønderborg Adam Lasthein er - ved siden af, at han er en dygtig musiker og en flink fyr - også en meget beskeden mand, som ikke bryder sig om at stå i rampelyset.

Men det slap han ikke for tirsdag morgen, da skolen for tredje år i træk holdt julesangtime i Christianskirken. Tilstede var nemlig ikke bare eleverne fra skolen. Bagest i lokalet havde den største del af bestyrelsen i Sønderborg Musikråd taget opstilling.

Annonce

Klapsalver

Før koncerten gik i gang, trådte formanden for rådet, Anne Agerskov, frem sammen med bestyrelsesmedlem Johan Korsfeldt, og de fortalte den overraskede lærer, at han var blandt de 12 til 15 indstillinger til Årets Musikpris og at han var udpeget til at være den ene af de to modtagere.

Det fik eleverne til at rejse sig op fra stolene og hylde den populære lærer med lange klapsalver.

Det er borgerne i Sønderborg, som indstiller til prisen og bestyrelsen i musikrådet, som finder modtagerne.

Adam Lasthein var både overrasket og rørt over at være prismodtager, men han sagde ikke rigtigt noget efter overrækkelsen. Han satte sig ved klaveret og koncerten fortsatte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce