Annonce
Varde

Musikskoleelever uropfører nyt musikalsk værk i Medborgerhuset

Varde Ådal har fået sin egen musikalske hyldest med komponist Hanne Tofte Jespersens komposition "Vibranding". Foto: Niels Linneberg

Varde: Fredag den 5. april kl. 17 kan man i Medborgerhuset i Storegade opleve noget så unikt som en uropførelse af et nyt stykke musik skrevet af komponisten Hanne Toft Jespersen. Stykket "Vibranding" har i denne sæson været et samarbejdsprojekt mellem Esbjerg Kulturskole, Esbjerg Ensemblet og Musik & Billedskolen Varde. Projektets navn er en leg med ordene vibrant – levende, vibrerende – og erindring og vandring, og formålet har været at lave et musikværk, der tager udgangspunkt i et område.

Som grundlag for musikken og processen er valgt to lokalområder, et referenceområde, kendt for sine naturmæssige, kulturhistoriske og oplevelsesmæssige kvaliteter og derfor 'på landkortet' i folks bevidsthed, og et kerneområde, som ikke umiddelbart besidder vinlande, inspirerende kvaliteter. De to områder, der blev udvalgt er Varde Ådal og Rørkjær bydelen i Esbjerg.

De medvirkende i projektet er elever på talentlinjerne i Esbjerg Kulturskole og Musik & Billedskolen, Varde, samt elever fra Kulturtalent klassen 7K fra Rørkjær Skolen Urban, i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce