Annonce
Kultur

Musikteatret var helt nede i sækken: Slipper ud af millionfælde

Som formand for kultur- og børneudvalget har byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen (K) ekstra grund til et smil efter mødet i udvalget i går. Her kunne udvalget nemlig glæde sig over, at det forventede underskud på fem millioner kroner i Vejle Musikteater for 2020 er endt i et rundt nul. Rationaliseringer, hjælpepakker og vellykkede forhandlinger om at slippe ud af millionkontrakter er hovedforklaringerne. Arkivfoto: Leif Baun
For nogle måneder siden lignede det nedfrosne 2020 et coronaunderskud på fem millioner kroner for Vejle Musikteater. Tirsdag fik politikerne så slutresultatet: Et rundt nul.
Annonce

Vejle: Vejle Musikteater slipper ud af 2020 med et nul-resultat.

Coronaåret lignede ellers en svær katastrofe økononomisk. Først kom der en nedlukning, så kom der en genåbning på halv kraft, og så meget hårdere ramte meddelelsen om den nye nedlukning 10. december.

I september beskrev musikteatret to scenarier. Hvis det gik nogenlunde, ville underskuddet nok lande på omkring tre millioner. Men kom der flere restriktioner, så ville tabet blive fem millioner kroner. Der gik ikke ret lang tid, før de fem millioner kroner var det tal, man oftest hørte.

Annonce

Som at gå på vandet

På den baggrund er et overskud eller underskud på nul kroner som at gå på vandet. Politikerne i kultur- og fritidsudvalget under Vejle Byråd blev orienteret i går. Som der står i dagsordenen "tog de orienteringen til efterretning." Udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) siger:

- Man skal kunne se det positive i det negative. Jeg har rost teatret rigtig meget på dagens møde. Jeg er stolt over, at det balancerer økonomisk, så vi heller ikke i 2020 kom ud med underskud. Jeg havde selvfølgelig hellere set, at teatret var fuldt af liv og havde fortsat kursen, hvor vi har øget antallet af solgte billetter om året fra 80.000 til 200.000.

En vigtig årsag til det gode resultat er ifølge udvalgsformanden, at det er lykkedes teatret at komme ud af nogle millionkontrakter. Det har kunnet styre katastrofen og omorganisere og rationalisere inden for egne rammer, som han udtrykker det.

Annonce

Reddet af ekstra hjælpepakker

Mette Kier, der er direktør for Vejle Musikteater, har tidligere beskrevet, at huset er på en tredjedel kraft af det normale, når det gælder personale. Samtidig har man søgt ALT, hvad der har været af hjælpepakker, og oplevelsen har været, at de virker, og at pengene kommer.

Der er arbejdet på at tilpasse arrangementer og økonomi til 2021, og derfor er forventningen, at også 2021 vil gå i nul, selv med corona. Men kulturen er særligt ramt af coronakoldfronten:

- Kulturen er dét, der først bliver lukket ned, og dét, der sidst åbnes for igen. Men vi er klar til at åbne, også med meget kort varsel, som teaterdirektør Mette Kier udtrykker det.

Annonce

Millionsalg er forsvundet

Nedgangen i regnskabstallene er ellers til at tage og føle på. De er nemlig 99 og 100 procent. De 99 procent tilbagegang i tiden 8. marts til 31. august svarede til et fald på 9,8 millioner kroner. Omsætningen på mad- og drikkevarer faldt med 2,9 millioner kroner eller 100 procent i forhold til samme periode i 2019.


Jeg er stolt over, at det balancerer økonomisk, så vi heller ikke i 2020 kom ud med underskud.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og børneudvalget


Siden den første nedlukning blev annonceret om aftenen den 11. marts 2020 har Vejle Musikteater efter forhandling med agenter for de optrædende kunnet udskyde 53 arrangementer til nye datoer. Nogle arrangementer er flyttet op til tre gange.

Desværre har det været nødvendigt at aflyse 24 arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce