Annonce
Kultur

Muskelsvindfondens nye formand er fra Kolding

Sammen med Jacob Haugaard har Simon Toftgaard i over ti år været konferrencier på Grøn, tidligere kendt som Grøn Koncert. Nu er Simon Toftgaard Jespersen valgt som ny formand for Muskelsvindfonden. Foto: Camilla Rønde / Ritzau Scanpix
Den 29-årige koldingenser Simon Toftgaard Jespersen er blevet Muskelsvindfondens nye formand. Det skete efter et kampvalg mod den siddende formand Lisbeth Koed Doktor.

Muskelsvindfonden: Det var ved et kampvalg mod den siddende formand Lisbeth Koed Doktor, at Simon Toftgaard Jespersen blev valgt til formandsposten hos Muskelsvindfonden. Det var et klart flertal, som gav den 29-årige koldingenser formandsposten. Det skriver Muskelsvindfonden i en pressemeddelelse.

Igennem en årrække har Simon Toftgaard Jespersen været politisk engageret i Muskelsvindfonden, som han er vokset op med.

Stolt over sin nye formandspost er formanden meget hurtig til at erklære, at han ikke bare er blevet valgt til formand for en handicapforening.

- Foreningen er ikke blot en handicapforening og en patientforening, men også en kulturbærer, der bidrager med koncerter, børnearrangementer og med skæve vinkler, der rækker langt ud over vores egen verden, fortæller han.

Simon Toftgaard Jespersen er for flere et velkendt ansigt. Han er konferencier på Grøn, hvor man har kunnet opleve ham på scenen i en spændende påklædning sammen med Jacob Haugaard siden 2010.

Annonce

Det lå måske i kortene

Hele livet har Muskelsvindfonden været tæt på Simon Toftgaard Jespersen og hans familie. Derfor har han også deltaget på Muskelsvindfondens sommerlejre for børn og unge med muskelsvind.

Det var et møde med stifteren af Muskelsvindfonden Evald Krog, der gav ham troen på, at alt kan lade sig gøre, hvis man kæmper for det.

Som barn tog Simon Toftgaard Jespersens far ham med til et møde i Muskelsvindfonden, og her mødte han Evald Krog for første gang.

- Han sagde til mig ”Nu skal du følge godt med, for en dag skal du sidde i denne stol”. Evald var min rollemodel, og hans tilgang til tingene har haft afgørende betydning for den, jeg er i dag. Det er både med ydmyghed og stolthed, at jeg i dag kan kalde mig formand for Muskelsvindfonden, fortæller han.

Simon Toftgaard Jespersen kommer oprindeligt fra Kolding, men bor i dag i Aarhus, hvor han har uddannet sig til cand.mag. i Medievidenskab på Aarhus Universitet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce