Annonce
Udland

Muslimer vil demonstrere for Westergaard

En gruppe liberale muslimer i Norge vil demonstrere til støtte for Kurt Westergaard. Islamisk Råd i Norge vil først tage stilling, når det bliver spurgt.

En gruppe liberale muslimer i Norge opfordrer Islamisk Råd Norge til at demonstrere til støtte for tegneren Kurt Westergaard, efter at han blev overfaldet i sit hjem.

- Det var ikke en fejl, at karikaturtegningerne af Muhammed blev trykt, og det forsvarer i hvert fald ikke brugen af vold. Muslimer har lige så stor interesse i at forsvare ytringsfriheden som alle andre. Derfor bør muslimer også støtte Kurt Westergaard, siger Shakil Rehman fra det muslimske netværk LIM - Ligestilling, Integration, Mangfoldighed - til avisen Klassekampen.

Han opfordrer Islamisk Råd til at arrangere en demonstration til støtte for ytringsfriheden. Hvis ikke Islamisk Råd følger opfordringen, vil hans eget netværk tage initiativ til en demonstration.

- Jeg er bange for, at de ikke vil følge vores opfordring, for de vil ikke miste ansigt i den muslimske verden. Men hvis de støtter ytringsfrihed, må de også vise, at det mener det i praksis, siger Shakil Rehman.

Generalsekretær i Islamisk Råd Norge, Shoaib Sultan, siger, at man vil tage stilling til en forespørgsel om en demonstration for ytringsfrihed og mod vold, som man plejer, men at der ikke foreligger planer om at deltage i noget.

- Hvis hovedparolen bliver som i 2006: "Respektér ytringsfriheden. Nej til vold og trusler", så støtter vi det, siger Shoaib Sultan.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce