Annonce
Indland

Muslimske svigerbørn mødes med skepsis

Ny måling viser, at blot hver tiende vil være positivt stemt over for en muslimsk svigerdatter eller -søn.

Op mod halvdelen af danskerne vil møde muslimske svigerbørn med skepsis.

Det viser en måling, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Kristeligt Dagblad.

47 procent af de adspurgte danskere, svarer i undersøgelsen, at de vil reagere negativt eller meget negativt, hvis deres datter skulle gifte sig med en muslimsk mand.

Tilsvarende svarer 38 procent, at de er negativt indstillet over for en muslimsk svigerdatter.

Ifølge målingen vil blot hver tiende være positivt stemt over for en muslimsk svigerdatter eller -søn.

Jens Peter Frølund Thomsen, der er lektor i statskundskab på Aarhus Universitet, siger til avisen, at giftemål er en klassisk indikator på, om forskellige grupper integreres.

- Og her er udviklingen blandt indvandrergrupper i alle vestlige lande langsommelig, siger han til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

- Afghanere gifter sig med afghanere, tyrkere med tyrkere, for valget af ægteskabspartner er en måde at opretholde minoriteten på og bevare særpræget.

Frølund Thomsen peger på, at det ikke blot er et danske fænomen, men et af international karakter, som findes i USA og andre europæiske lande.

- Internationale undersøgelser viser, at der skal gå et antal generationer, før mønsteret brydes, og man gifter sig uden for minoriteten, siger han til avisen.

YouGov har i målingen spurgt 1102 repræsentativt udvalgte personer, som er født i Danmark eller et andet vestligt land. Ingen af respondenterne er ikke-vestlige indvandrere eller efterkommere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce