Annonce
Sport

Elitesport og breddeidrætten får grønt lys til genstart

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Professionel idræt og udendørs idræts- og foreningsliv kan starte op igen i ny aftale om genåbning.
Annonce

Danske sportsfans kan ånde lettet op. Dansk elitesport kan starte op igen med det samme efter en lang coronapause.

Torsdag er regeringen og Folketingets partier som et led af en plan om yderligere genåbning af Danmark blevet enige om, at al professionel idræt kan genåbne straks, men uden tilskuere.

Det samme gælder idræts- og foreningsliv, der foregår udendørs.

- At breddeidrætten nævnes eksplicit i dagens aftale om genåbning er positivt og en anerkendelse af den enorme samfundsværdi, foreningsfællesskaber har i Danmark for børn, unge og voksne, siger DGI-formand Charlotte Bach Thomassen.

På et pressemøde torsdag aften slog statsminister Mette Frederiksen (S) dog fast, at danskerne stadig skal opholde sig i mindre grupper. Dermed kan man eksempelvis ikke tage ud og spille en fodboldkamp, hvor flere end ti personer deltager.

I Danmarks Idrætsforbund (DIF) havde man håbet, at det ville blive muligt for alle at spille eksempelvis fodboldkampe.

- Vi havde håbet på, at kropskontakt i forbindelse med foreningsidrætten var blevet tilladt, og vi havde også håbet på en lempelse af forsamlingsforbuddet, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Det kom desværre ikke, men det sidste gælder jo alle i samfundet, så det må vi bare respektere. Vi kommer til, sammen med DGI, at fortsætte dialogen med politikerne og kæmpe for, at idrætten, også indendørsidrætten, nærmer sig almindelige forhold igen.

Al professionel sport i Danmark har været sat på pause siden starten af marts.

Den bedste danske fodboldrække, Superligaen, har længe været klar til at starte op igen og blot ventet på grønt lys fra myndighederne. Det har Divisionsforeningen, der driver ligaen, altså fået nu.

Håbet har hidtil været at kunne spille kampe igen i slutningen af maj, og Divisionsforeningen har i den forbindelse udarbejdet en protokol, for hvordan det kan gøres på en forsvarlig måde.

Divisionsforeningen meddelte torsdag aften at man inden for få dage vil melde ud, præcis hvornår Superligaen starter.

Indtil da ligger det fast, at det bliver med et opgør mellem AGF og Randers FC, der i forvejen var udskudt på grund af en dårlig bane i Aarhus.

- Det er virkelig positivt. Mange danskere har savnet at kunne følge idrætten på højeste niveau, og nedlukningen har bragt vores professionelle klubber i en vanskelig situation, siger Niels Nygaard.

Mens der er altså er udsigt til, at der igen kan spilles dansk topfodbold, er ligaerne inden for både håndbold, ishockey og basketball lukket ned før tid, uden at sæsonerne blev spillet færdig.

Tirsdag valgte Håndboldens Appelinstans dog at ophæve Dansk Håndbold Forbunds (DHF) beslutning om afslutning af sæsonen for ligaen og 1. division og rammerne derom. Det skete efter en appel fra de klubber, der som følge af beslutningen blev tvangsnedrykket.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce