Annonce
Udland

Myndigheder i Hongkong aflyser alle fly mandag

Thomas Peter/Reuters
Efter dagevis med demonstrationer vil der hverken lette eller lande fly i Hongkong mandag.

Lufthavnsmyndighederne i Hongkong har aflyst de fly, der skal lette og lande resten af dagen mandag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters kort før klokken 16:30 lokal tid.

Udmeldingen kommer, efter at demonstranter har protesteret i lufthavnen fire dage i træk. Vejene til lufthavnen var overfyldte, og parkeringspladsen ved lufthavnen fuld, oplyste myndighederne.

Politiet siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at der opholder sig omkring 5000 demonstranter i passagerterminalen.

Selv om demonstrationerne har stået på i flere dage, har myndighederne meddelt, at mandagens protest har skabt særligt kaos.

- Arbejdet i lufthavnen i Hongkongs internationale lufthavn er blevet alvorligt forstyrret på grund af menneskemængden i dag, skriver myndighederne i en pressemeddelelse ifølge AFP.

De fly, der allerede har annonceret deres afgang, får dog lov til at lette. Og de fly, der er på vej mod Hongkong, får lov til at lande i lufthavnen.

Mandag eftermiddag lokal tid har Kinas repræsentant i Hongkong ifølge AFP sagt, at Hongkong befinder sig på "et kritisk stadie".

Talsmand Yang Guang opfordrer i en tv-transmitteret tale til, at protesterne mod regeringen stopper.

Yang Guang roser politiets arbejde i Hongkong, der har et begrænset selvstyre i forhold til Kina.

For tiende weekend i træk er politiet og demonstranter stødt sammen i Hongkong, hvor voldsomme protester fortsætter ufortrødent.

Protesterne begyndte, da demonstranter protesterede mod et lovforslag, der ville gøre det muligt at udlevere borgere til retsforfølgelse i Kina.

Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, har tidligere meddelt, at lovforslaget er skrottet. Demonstranterne er vrede over, at det ikke formelt er trukket tilbage.

Mange demonstranter kræver også, at Lam træder tilbage. De er bekymrede for en stigende kinesisk indflydelse i regionen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce