Annonce
Esbjerg

Myndigheder opfordrer til lavere fart på skoleveje

Kampagne skal få bilister til at passe bedre på børn i trafikken, når skolerne åbner op igen efter sommerferien. Arkivfoto: Annett Bruhn.
Flere myndigheder og interesseorganisationer opfordrer bilister til at sænke farten og vise hensyn på skolevejene.
Annonce

Esbjerg: I august vil det vrimle med tusindvis af forventningsfulde børn på landets skoleveje, når skolerne åbner igen efter ferien. Det stiller store krav til de øvrige trafikanter, da mange børn endnu ikke har den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, som ofte kan være intensiv i myldretiden ved skolerne.

For at minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme og respektere fartgrænserne på skolevejene er Esbjerg Kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i den landsdækkende skolestartskampagne "Børn på vej". Fra den 10.-30. august vil kampagnen blandt andet kunne ses på plakater på mange skoleveje.

- Vi ser hvert år først i august de mange glade skolebørn i trafikken, og alene det, burde tænde advarselslamperne i enhver ansvarlig bilists sind. Men desværre skal der også andre midler til, for at gøre skolevejene sikre, og derfor er jeg glad for, at vi sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, forsøger at skærpe opmærksomheden hos de travle bilister gennem denne kampagne, siger Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.


Vi ser hvert år først i august de mange glade skolebørn i trafikken, og alene det, burde tænde advarselslamperne i enhver ansvarlig bilists sind.

Søren Heide Lambertsen


Annonce

For mange kører for stærkt

Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik tidligere i år, svarede 18 % af bilisterne, at de i løbet af de seneste tre måneder er kommet til at overtræde hastighedsgrænsen i bil på en skolevej op til flere gange.

- Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom og vis hensyn til børnene, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Sådan gør du dit barn klar til trafikken:

Børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, men også fordi de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen.

Skolestartskampagnen "Børn på vej" minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Kampagnen opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport: www.sikkertrafik.dk/skolestart

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce