Annonce
Tønder

Myndigheder tog ingen chancer, da wellnessområde blev evakueret

Der kom både vogne fra Sommersted og Aabenraa, som har specielt udstyr til at håndtere kemikalieudslip. Foto: Local Eyes.
Wellnessområdet i feriecentret Enjoy Resort blev lørdag formiddag evakueret efter et formodet kemikalieudslip. Fire personer måtte tilses, men efterfølgende tests har ikke vist indikationer på et kemikalieudslip.

RØMØ: Der blev ikke taget nogen chancer, da omkring 100 badegæster måtte evakueres fra Enjoy Resort på Vestergade i Havneby på Rømø lørdag formiddag.

Otte gæster blev kørt til observation på hospitalet, hvoraf fire blev tilset. De første meldinger fra Syd- og Sønderjyllands Politi lød på, at der var tale om et kemikalieudslip af enten klor eller saltsyre. Derfor blev hele hovedbygningen, som også inkluderer en restaurant, opholdsområder og fitness-aktiviteter, også evakueret.

Der blev også omgående tilkaldt assistance fra Sommersted og Aabenraa, som har vogne med specialudstyr til at håndtere en kemikalieindsats. Det oplyser Thomas Krakow, der er indsatsleder ved Brand og Redning Sønderjylland.

- Vi har kørt en lang række test, men der er intet, som indikerer, at der har været forhøjede værdier af kemikalier i hverken baddet eller i luften. Derfor er der blevet åbnet op for alt undtagen badet igen, siger han og fortsætter:

- Det store opbud af redningspersonale kan godt have fået det hele til at se lidt mere voldsomt ud, end det måske i virkeligheden har været. Men når vi får en melding om et kemikalieudslip, hvor der er mennesker til stede, så er vi nødt til at komme op på den helt store klinge fra start af, siger han.

Nikolaj Hølmkjær, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyste lørdag eftermiddag, at der var et hold teknikere på vej til wellnessområdet, som skulle foretage yderligere tests natten til søndag for at få klarlagt årsagen til, at så mange badegæster pludseligt fik det dårligt.

Annonce
Wellnesområdet i Enjoy Resort med direktør Martin Iversen (foto) i spidsen er lørdfag formiddag blivet ramt af et kemikalieuheld. Bygningen er evakuleret. To personer meldes at være kommet tilskade. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Vandtal i orden

Direktør for Enjoy Resort, Martin Iversen, ilede straks efter at alarmen havde lydt til Rømø.

- Det vigtigste er, at alle vores gæster var kommet ud, sagde han, og sendte en taknemmelig tanke til de ansatte, der havde taget affære.

Han var også glad for, at der efterfølgende ikke kunne påvises fejl på anlægget eller mangler i sikkerhedsprocedurerne.

En mulig forklaring på hændelsen kan ifølge direktøren være, at der lørdag morgen blev tømt et spabad i wellnesområdet.

- Når man tømmer et spabad, kan der måske opstå en klorduft. I vores dampkabiner har vi samtidig nogle essenser, og hvis nogen har fået kriller i halsen af det, så kan det have udløst frygt for noget, der ikke var, siger han.

Efter at evakueringen af bygningen blev ophævet, blev hele anlægget gennemgået, og der blev ikke fundet fejl. Alligevel kontaktede direktøren leverandøren af anlægget for et ekstra tjek.

- Når det gælder sundhed og sikkerhed, tager vi ingen chancer. Men jeg kan med stor sikkerhed sige, at der ikke har været noget kemiudslip, sagde Martin Iversen.

Der var et voldsomt sikkerhedsopbud på Rømø, da der var meldinger om et kemikalieudslip i et wellnessområde. Foto: Local Eyes.
Otte personer endte på på skadestuen, hvoraf fire måtte tilses. Foto: Local Eyes.
Foto: Local Eyes.
Foto: Local Eyes.
Foto: Local Eyes.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce