Annonce
Nordtyskland

Myndighederne: Bortført kvinde skulle dø

Kvinden blev fundet i dette buskads ved Lübeck. Fotomontage/Google Maps.

LÜBECK: Blev en 20-årig kvindelig studerende bedøvet, inden hun i weekenden blev smidt bagbundet og hjælpeløs i et buskads ved Lübeck? Det er politiet fortsat i færd med at efterforske. Men en ting står i hvert fald fast: Den 20-årige skulle dø.

- Den unge kvinde var ikke kun kneblet samt bundet på hænder og fødder. Hun var også surret fast til en gren i det buskads, hvor hun blev fundet, forklarer ledende statsadvokat Ulla Hingst til mediehuset SHZ.

Kneblen var desuden placeret sådan, at den hindrede kvindens åndedræt.

Den 20-årige er ikke blevet sexmisbrugt. Til gengæld blev hun mishandlet og havde kvæstelser både i hovedet og på kroppen.

Kun fordi hun blev opdaget af en tilfældigt forbipasserende, overlevede hun formentlig. Kvinden var kun iklædt indendørs tøj, og ville derfor formentlig have lidt en langsom, kvalfuld død på grund af kulde.

Kvinden huskede i første omgang intet om, hvad der var sket mellem en en fest natten til lørdag og den efterfølgende morgen, hvor hun blev fundet. Nu er den 20-årige atter blevet afhørt og enkelte brudstykker om forløbet er dukket frem fra hukommelsen. Det fortæller politiet i en pressemeddelelse. Af hensyn til efterforskningen ønsker myndighederne absolut intet at oplyse om, hvad kvinden har fortalt.

Politiet har sikret sig forskellige tekniske spor. Blandt dem er dækaftryk fra et ukendt køretøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce