Annonce
112

Mystik om smadret rød bil opklaret

I en uge har den godt beskadigede røde Polo nu holdt på et græsareal tæt ved motorvejen ved Rødekro. Foto: Henrik Dürr
I over en uge har der holdt en godt smadret rød bil tæt ved motorvejen ved Rødekro. Det har mange undret sig over.

Rødekro: I den sidste uges tid har JydskeVestkysten modtaget flere henvendelser om, hvorfor der nu i over en uge har holdt en smadret rød Polo på et græsareal tæt ved Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og motorvejen ved Rødekro. Årsagen viser sig nu at være ret enkel. Ejeren af forulykkede bil har simpelthen ikke fået den fjernet.

Den røde Polo holder på hjørnet af Løgumklostervej og Erik Jessens Vej, og den har været involveret i et færdselsuheld, der fandt sted onsdag eftermiddag for over en uge siden. Ved uheldet var der yderligere to biler involveret.

- Vi fik melding om et færdselsuheld med tre involverede parter og sørgede efterfølgende for at fjerne bilen, så den ikke er til gene for trafikken, oplyser vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi i Esbjerg.

- Samtidig satte vi bånd omkring bilen for at signalere, at vi har været på sagen, fortsætter han.

Dermed er politiets arbejde i bund og grund gjort.

- Nu er det bilistens ansvar at få fjernet bilen helt, oplyser vagtchefen.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];