Annonce
Aabenraa

Mystisk bilbrand: Flugtbilists bil sat i brand

Bilen, som en flugtbilist brugte fredag aften, blev fundet i brand natten til søndag ved Gammel Ribevej. Privatfoto

En flugtbilist, som påkørte en anden bilist sent fredag aften, var mandag stadig på fri fod. Natten til søndag udbrændte den bil, han kørte i.

Aabenraa: Sent fredag aften valgte føreren af en sølvgrå Peugeot at tage flugten, efter han i rundkørslen ved Camma Larsen-Ledets Vej og Gammel Ribevej i Aabenraa var skyld i et trafikuheld. Han overholdt ikke sin ubetingede vigepligt med det resultat, at han påkørte en bil, der blev ført af en 44-årig mand fra Aabenraa.

Knap 26 timer senere var bilen i brand. Klokken 01.37 natten til søndag blev politiet kaldt til Gammel Ribevej, hvor en bil var sat i brand i rabatten. Det viste sig at være flugtbilistens bil fra fredag aften. Der var ingen personer til stede.

- Det ser umiddelbart ud til, at bilen stod på det sted, som gerningsmanden løb fra, siger Søren Knudsen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mandag formiddag var bilisten stadig på flugt, bekræfter politiet.

- Ham har vi ikke endnu (mandag formiddag, red.), og han er uidentificeret, fortæller Søren Knudsen.

Og det er en sag, der vækker undren hos politiet, der mandag tog hul på efterforskningen.

- Ét er, at man bliver impliceret i et færdselsuheld og flygter fra stedet - det er der nogen, der gør hele tiden - men det er ikke så mange, der vender tilbage og brænder deres bil af, siger Søren Knudsen, der understreger, at han ikke ved, om flugtbilisten er involveret i branden.

Annonce
Der var ikke meget tilbage af den udbrændte Peugeot. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce