Annonce
112

Mystisk motorbåd drevet ind ved Skelde Vig

Motorbåden uden havn og nummer er formentlig bliver "droppet" ude på Flensborg fjord. Foto: Timo Battefeld
Naboer til Skelde Vig er bekymret over, at en motorbåd ligger inde ved land. Med blæst og storm kan bunden let blive slået i stykker med en olieforurening til følge.

Broagerland: En mystisk motorbåd har i godt en uges tid ligget helt inde ved kysten i Skelde Vig på Broagerland.

Tidligere fisker Christian Gregersen, Skrækkehøj, bor helt ned til vandet i Skelde Vig, og han opdagede pludselig, at en motorbåd var drevet ind til kysten.

Han fortæller, at motorbåden er en træbåd, den 12-15 meter lang, har en overbygning, men er uden navn og nummer. Motorbåden er formentlig drevet i land mellem torsdag og fredag i uge 48.

Christian Gregersen er af den opfattelse, at motorbåden med vilje er blevet "droppet" på Flensborg fjord, og med den den sydlige vind er motorbåden drevet ind i Skelde Vig. Den kunne teoretisk komme fra den anden side af Flensborg fjord, hvor Langballigau ligger, men det er der ingen, der tror på.

Havnemester Torben Østerby i Sønderborg har opsyn med cirka 300 bådpladser i Sønderborg, Egernsund, Gråsten, Augustenborg og Hardeshøj, men han har ikke hørt noget om en løsrevet motorbåd.

- Der har ligget en motorbåd i Nybøl Nor i længere tid og en motorbåd i Egernsund i fem-syv år, fortæller havnemester Torben Østerby. Han kan ikke sige noget om, det har en sammenhæng med motorbåden i Skelde Vig. Men han siger også, at det sker ind i mellem, at et gammelt skib bliver "droppet", og dermed undgår ejeren bøvl med at få skibet fjernet.

Annonce

Da det er en træbåd, kan den let blive slået i stykker, og så kan der blive tale om udslip af olie og dermed forurening af vandet i Skelde Vig.

Christian Gregersen, tidligere fisker og nabo til Skelde Vig

Ikke meldt stjålet

- Den er ikke meldt stjålet, og ingen har været i havsnød, konstaterer politikommissær Thomas Berg fra politiet i Sønderborg. En patrulje med to betjente har været ude og kigge på motorbåden, der ligger på stenene helt inde ved land.

Politikommissær Thomas Berg fortæller, at kommunen og politiet prøver at finde ejermanden, så motorbåden kan blive fjernet.

Naboerne ved vandet i Skelde Vig mener, at det skal gå hurtigt med at få fjernet motorbåden.

- Da det er en træbåd, kan den let blive slået i stykker, og så kan der blive tale om udslip af olie og dermed forurening af vandet i Skelde Vig, siger Christian Gregersen, der har en idé om, at motorbåden tidligere har ligget i Fiskenæs ved Gråsten.

Kender nogen noget til motorbåden, vil politiet gerne høre nærmere på telefon 114.

Den strandede motorbåd kan let få slået hul i bunden, når den ligger på stenene ved kysten i Skelde Vig. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce