Annonce
Esbjerg

Mystisk numsegramser menes pågrebet

Syd- og Sønderjyllands Politi kan have fanget den numsegramser, der gennem de seneste måneder har stået bag en række tilfælde, hvor han på cykel er kørt op til gående kvinder og har gramset dem på bagdelen. Arkivfoto

Esbjerg: Efter flere måneders mystik, da adskillige kvinder i Esbjerg har anmeldt tilfælde, hvor de er blevet gramset på af en mand, der kom kørende mod dem på cykel, tyder noget på, at sagen kan være opklaret.

Søndag klokken 21.56 anholdt politiet nemlig en 32-årig mand efter en episode, hvor en kvinde i Nørregade blev gramset på bagdelen af en mand, der kom cyklende mod hende bagfra.

Kvinden kunne fortælle, at pågældende kørte fra Nørregade i retning af Nillers Pølsevogn i Strandbygade. I dette område traf betjente en 32-årig mand, der også blev sigtet for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse lørdag i Kirkegade, da en kvinde var blevet strøget ned ad ryggen og efterfølgende havde fået bagdelen befamlet af en mand.

Siden december har politiet fået i omegnen af 20 anmeldelser på sager, hvor fremgangsmåden er nogenlunde ens: En mand kommer kørende på cykel, han kører op til en kvinde bagfra og befamler hende på bagdelen.

Politiet går nu i gang med at efterforske, om den 32-årige anholdte har noget med disse sager at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce