Annonce
Varde

Når byen skal forskønnes

Henrik Vej Kastrupsen (BG). Arkivfoto: André Thorup

Læserbrev: Budgettet for 2021 er for længst på plads, og som bekendt var alle partier med i forliget.

Jeg spurgte før budgetseminaret borgmesteren, om det mon var oplandsbyernes tur denne gang. Det var det, om end det var et lille skridt i den rigtige retning. Et samlet byråd besluttede at afsætte fire millioner kroner i 2022 til realisering af områdeplanerne i oplandsbyerne. Med en områdeplan stiller man skarpt på en bydel og laver områdefornyelse, som vi kender det fra Varde midtby.


Skal borgerne selv til lommerne for at få for eksempel et pænt torv, eller er princippet det samme som i Varde by?

Henrik Vej Kastrupsen (BG)


Man har ikke tidligere sat penge af på budgetseminaret til andre byer end Varde, men det gik altså anderledes i år. Faktisk blev der også sat penge af til områdefornyelse i Blåvand og i Vejers, og nu skal det blive spændende at høre, hvilke principper Varde Kommune arbejder efter, når det kommer til medfinansieringen fra borgere og virksomheder. I Varde by er der ingen medfinansiering – det er kun kommunen og fonde, der har bidraget. I Blåvand beder man om 11 millioner i medfinansiering fra borgere og erhvervsliv, og i Vejers beder man om ca. seks millioner fra grundejerne.

Agerbæk og Oksbøl skal inden længe i gang med at realisere deres områdeplaner, men skal borgerne selv til lommerne for at få for eksempel et pænt torv, eller er princippet det samme som i Varde by? Gruppeformandskredsen har sendt spørgsmålet til Udvalget for Plan og Teknik, og jeg glæder mig til at blive klogere på, hvem der skal bidrage, og hvem der ikke behøver bidrage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce