Annonce
Haderslev

Når du ser et stjerneskud - er du i Vojens

Der er kommet nye stjerneskud op i Vojens. Privatfoto

Vojens: Så er julen atter kommet på plads i lygtepælene gennem Vojens. I 2018 var der mange kritiske røster over for "stjerneskud" i lygtepælene gennem hovedgaden, der har været karakteristisk for Vojens i mange år. Selve skelettet, der bærer lyskæderne, blev renoveret for ikke så mange år siden, men selve kæderne med lys trængte til en udskiftning. Problemet var, at kæderne snoede sig på en måde, så adskillige pærer kun kunne ses fra én side, og julebelysningen gav derfor et lidt pjaltet indtryk, når man kørte gennem byen. Noget måtte derfor gøres for igen at skabe god julestemning i byen.

I løbet af 2019 tog Forum Vojens derfor kontakt til Vojens Handels- og Erhvervsklub, der ejer stjerneskuddene og hvert år hyrer Canadadrengenes forældre til at sørge for opsætning og nedtagning.

Fornyelsen af de ca. 70 stjerneskud viste sig at være en kostbar affære, men sagen blev løst ved, at Forum Vojens bevilgede et tilskud på 60.000 kr. og skaffede yderligere 30.000 kr. i donation fra P.J. Schmidt-fonden, hvorefter handelsstanden har betalt resten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce