Annonce
Haderslev

Når Erna går i krig på det store lærred, går en Haderslev-dreng med

Ari Alexander besøger Kosmorama i Haderslev i forbindelse med forpremieren på "Erna i krig". Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

HADERSLEV: Når Erna går i krig for første gang på det store lærred, går en tidligere Haderslev-dreng med.

Det er Ari Alexander, der spiller med i filmatiseringen af ”Erna i krig”, som har sønderjysk forpremiere lørdag den 24. oktober. Ari Alexander, 30, er født i Haderslev og søn af Møllen-skuespillerne Connie Tronbjerg og Klaus Andersen. Ari fik det stor gennembrud i en anden krigsfilm, der dog var holdt i en noget andet tone end ”Erna i krig”, nemlig besættelsesdramaet ”9. april”, hvor nogle scener var optaget i Haderslev.

”Erna i krig” er filmatiseringen af den sønderjyske forfatter Erling Jepsens bog af samme navn, og historien om Erna, der forklæder sig som tysk soldat i stedet for sin tvangsindkaldte søn, Kalle, der ikke har for mange brikker at flytte med, har blandt andre Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen og Anders Bertelsen på rollelisten.

Foruden Ari Alexander spiller en anden med sønderjyske rødder med, nemlig Mads Langelund, der stammer fra Tønder. Endelig er filmen instrueret af Henrik Ruben Genz, der tidligere har arbejdet sammen med Erling Jepsen, som han er vokset op sammen med i Gram.

Til forpremieren den 24. oktober deltager Henrik Ruben Genz, Ari Alexander og Mads Langelund og svarer på spørgsmål fra publikum. For at optimere pladsen vises filmen over to omgange i to sale af hensyn til corona-restriktionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Beboere i den hårde ghetto: Vil ikke stemples som dovne og kriminelle

Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce