Annonce
Esbjerg

Når gode råd er dyre - er det godt at have et fyrtøj

Esbjerg: I skolernes vinterferie opfører den lokale teatergruppe E.A.T. Skarntyden det berømte eventyr af H.C. Andersen, Fyrtøjet, i Musikhuset.

Forestillingen vises 13.-16. februar alle dage både klokken 10.00 og klokken 14.00.

En soldat kommer marcherende hen ad vejen, da han støder på en heks, der tilbyder ham alle de rigdomme, han kan bære, hvis han blot vil hente hendes fyrtøj fra det hule træ. I træet møder soldaten de tre hunde med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn. Sammen bevogter de skattene i træet.

Soldaten beholder både skattene og fyrtøjet og bliver en velhavende mand. I byen hører han, at kongen og dronningen holder prinsessen fanget på slottet, fordi det er blevet spået, at prinsessen bliver gift med en simpel soldat. Og det kan kongen og dronningen ikke lide. Desværre får han hurtig brugt pengene op, og så er gode råd dyre. Specielt når man også vil have prinsessen. Men hvad med fyrtøjet? Måske kan det hjælpe ham? Svaret giver teaterforestillingen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce