Annonce
Danmark

Når immunitet bliver undskyldning for ens handlinger

De lyder som en stemme fra en fjern fortid. Men de er her endnu: De tre blå mænd - Naser Khader, Marcus Knuth og Martin Henriksen.

Alle var de anklaget for at have udråbt imamen Sherin Khankan til radikal islamist. Hvilket mest af alt ligner overlagt karaktermord. Khankan har stiftet en NGO, der bekæmper social kontrol. Hun arbejder for demokrati, har modtaget priser og besøgt den franske præsident. Men alt det er lige meget.

For Khader, Knuth og Henriksen har det tydeligvis svært med stærke kvinder. De tre mænd blev ikke dømt. Ikke fordi de var uskyldige, men fordi politikere er sikret immunitet - en immunitet de nu bruger som undskyldning for ikke at stå ved deres handlinger. Det er så slapt, som det kan blive.

Annonce


For Khader, Knuth og Henriksen har det tydeligvis svært med stærke kvinder. De tre mænd blev ikke dømt. Ikke fordi de var uskyldige, men fordi politikere er sikret immunitet - en immunitet de nu bruger som undskyldning for ikke at stå ved deres handlinger. Det er så slapt, som det kan blive.

Peter Lauritsen


Og det er ikke første gang. Naser Khader har tidligere nedgjort ordentlige borgere. Martin Henriksen tåler dårligt mennesker med en anden tro. Og Marcus Knuth... Ja, han flyder med strømmen og lader andre formulere sine synspunkter. Sikke et trekløver. Og tænk: Der var engang, hvor de tre patriarker med deres simple retorik kunne vinde opbakning fra den halve nation.

Peter Lauritsen

Men det var dengang. I dag kan mændene ikke mere. Kraften er væk. Mekanikken er i stykker. I den situation er stimulanser på sin plads, og måske virkede sejren i retslokalet som et hurtigt skud afstivningsmiddel, der for en stund kunne genskabe den populistiske selvsikkerhed. I hvert fald så det sådan ud, da de efter sejren stod og flagrede med store smil. Hurra! De havde vundet. Det var lykkedes dem at træde på en borger- og slippe afsted med det.

Hvor flot. Og sikke en stemning, de var i. Som i tidligere tider. Men virkningen vil hurtigt fortage sig. Og inden længe vil de stå på perronen og undre sig over, hvad det var for et tog, de missede. De vil stadig tale nedsættende om andre mennesker, men ingen vil lytte.

I stedet vil vi alle undre os over, at vi engang lod de tre blå mænd spille så stor en rolle i politik og det offentlige liv. Hvis vi da overhovedet kan huske, hvem de er.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce