Annonce
Kultur

Når Lydknust bliver coronaknust: Festival fylder 15 år

Det er tre studerende fra den elektroniske musikuddannelse på Syddansk Konservatorium, som har stået for at arrange Lydknust 2021, som afvikles online. Foto: Lydknust
Lydknust Festival, som hvert år arrangeres af de elektronisk musikstuderende fra Syddansk Musikkonservatorium, fylder i år 15 år. Og det skal fejres, omend det må blive med en online-festival på grund af corona.

Esbjerg: Tre studerende fra byens musikkonservatorium inviterer til åbningsceremoni af ny online platform, der præsenterer 15 år elektronisk musik og lydkunst i Esbjerg.

Når Esbjergs elektroniske festival, Lydknust, i år løber af stablen, bliver det på anderledes facon. Lydknust rykker nemlig online, i form af en hjemmeside med en tilhørende åbningsceremoni.

Åbningsceremonien vil finde sted den 16. april klokken 18:30 på hjemmesiden lydknust.dk.

- På grund af COVID-19, har vi valgt at lave Lydknust på en anderledes måde i år. Det bliver online i stedet for en fysisk festival, og da Lydknust fejrer 15-års jubilæum i år, laver vi en særlig jubilæumshjemmeside. Her kan man opleve noget af alt den musik og lyd, som er resultatet af vores uddannelse, fortæller Oscar Friisgaard fra arrangørteamet.

Om Lydknust

Lydknust er en elektronisk musikfestival, som hvert år arrangeres af 2.-års studerende fra Syddansk Musikkonservatoriums elektroniske musiklinje (EMOL).

EMOL har eksisteret siden 2005, og festivalen har været et fast indslag på kulturscenen i Esbjerg i snart 15 år.

Annonce

Optog koncerter i Vandtårnet

Selvom om Lydknust-festivalen i år afvikles online, vil festivalstemning dog stadig kunne opleves hjemme i folks egne stuer. Der er blevet optaget koncerter på forhånd som bliver broadcastet på dagen for hjemmesidens lancering.

Oscar Friisgaard (venstre) og Asger Søndergaard (højre) er to af arrangørerne bag Lydknust. De har på forhånd optaget festivallens koncerter i Vandtårnet, så de er klar til premieren den 16. april. Foto: Lydknust

- Vi har fået lov at lave koncertoptagelser i Esbjerg Vandtårn, med nuværende og tidligere studerende. En af de gamle studerende er komponisten og musikeren Mija Milovic, som synger i Aktivistkoret. Herudover har vi også de nye førsteårsstuderende fra Elektronisk Musik og Lydkunst linjen, som spiller sammen, fortæller arrangørerne, der glæder sig til at invitere til en anderledes festival.

Onlinefestivalen kan opleves via hjemmesiden Lydknust.dk, som foruden koncerter byder på podcasts og videointerviews, der fortæller om den elektroniske fortid og fremtid på Syddansk Musikkonservatorium og i Esbjerg.

Deltagere på Lydknust 2021

På Lydknust 2021 kan du både opleve koncerter optaget i vandtårnet og interviews om konservatoriet og musikken i Esbjerg.

Du kan opleve koncerter af Mija Milovich & Aktivistkoret, Julie Gro, Asger Kjær Kristensen & Martin Volder & Jonathan Bagger, Harald Bjørn og Kristoffer Søndergaard.

Og du kan opleve interviews med Jeppe Engelbrecht, Mija Milovich, Hans Sydow, Claus Garhn, Fredrik Søegaard, Andreas Busk, Julie Østengaard, Joakim Moesgaard.

Lydknust Festival afholdes i år online på hjemmesiden lydknust.dk, hvor både koncerter og interviews uploades den 16. april. 

Den 16. april afholder Lydknust desuden en online åbningsceremoni klokken 18:30 for at markere festivalens 15 års fødselsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce