Annonce
Vejen

Kristina modtog sms'er med tilbud om stoffer

Et eksempel på de sms'er, der bruges til at sælge stoffer.
Med mobiltelefoner som hver mands eje er det også blevet meget nemt for forhandlere af narkotika at komme i kontakt med kunderne.

Vejen Kommune: De fleste har oplevet af få sms'er med gode tilbud på det ene eller det andet fra det lokale supermarked.

Det er til gengæld de færreste af dem, der ikke færdes i narkomiljøet, der oplever at modtage sms'er med dagens tilbud på narkotika.

En af de sidstnævnte hører Kristina Høyrup til. Hun modtog i begyndelsen af august pludselig en sms med teksten "Valhalla Nordens bedste cola. Fuld returret og vores varer snakker for sig selv. 1 for 600 2 for 1000. Og få mere information må i meget gerne skriv eller ring!"

Annonce
Carsten Arentoft, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet hos Syd- og Sønderjyllands Politi, fortæller, at det er meget almindeligt, at narkohandlerne kontakter deres kunder via sms. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Forkert nummer

- Til at starte med ænsede jeg det slet ikke, for der stod noget med Valhalla. Så jeg affærdigede det med, at der var nogen, der havde fået forkert nummer, fortæller Kristina Høyrup, der dog blev ved med at modtage sms'er.

- Så det var først, da det fortsatte, at jeg fandt ud af, hvad det var, siger Kristina Høyrup.

Udover at det overraskede hende overhovedet at modtage sådan nogle sms'er, så blev hun også bekymret.

- Jeg blev megabekymret på ungdommens vegne. Og jeg blev overrasket over, at man bare skal eje en mobiltelefon for at få fat i noget. Da det gik op for mig, hvad det var, tænkte jeg: sikken nogle snakke man skal huske at tage med sine børn, siger Kristina Høyrup, der har kontaktet politiet.

Helt normalt

Carsten Arentoft, der er vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for organiseret kriminalitet hos Syd- og Sønderjyllands Politi, er slet ikke så overrasket over den fremgangsmåde, som bruges for at sælge narkotika.

- Det er en helt normal måde, de har til at udbrede deres salg. De har et kundekartotek - et netværk - som de sender ud til. Det er ikke usædvanligt i de kredse. Der florerer rigtig mange af de sms'er. Men det er en verden, man ikke kender til, hvis man ikke har tilknytning til den, fortæller Carsten Arentoft.

Sms'erne, som JydskeVestkysten har kendskab til, er sendt ud via telefoner med taletidskort, og derfor kan det være svært for politiet at finde frem til, hvem afsenderne er.

Et eksempel på de sms'er, der bruges til at sælge stoffer.

Svære at finde

- Når de gemmer sig bag uregistrerede taletidskort, er de sværere at finde frem til. Det er en præmis for os. Men vi har efterforskning i gang mod det miljø, siger Carsten Arentoft.

Han opfordrer til, at man altid kontakter politiet, hvis man modtager eller har kendskab til sms'er med tilbud på narko.

- Vi vil meget gerne have henvendelser, hvis folk får sms'er. Det får vi engang imellem, hvor vi indleder en efterforskning for at finde ud af, hvem der står bag, siger Carsten Arentoft.

Et eksempel på en af de sms'er, der bruges til at sælge stoffer.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce