Annonce
Esbjerg

Når svømmehallen er lukket: Fire vikinger tog en dukkert

Humøret var højt, da der mandag blev badet i det flotte påskevejr ved Ribe Vikingecenter. Foto: Kåre Welinder
På grund af coronavirus er svømmehallen i Ribe er lukket på ubestemt tid, og så må man finde andre steder at springe i vandet. Det gjorde fire friske svømmere ved Ribe Vikingecenter mandag eftermiddag.

Ribe: Morgensvømmer-kollegerne i svømmebadet i Ribe troede det var en aprilsnar, du Anette Grunert spurgte dem, om de ikke havde lyst til at tage med til Ribe Vikingecenter 1. april og svømme, nu hvor svømmebadet holdt lukket på grund af coronavirus.

Det var det ikke.

Hun savnede sin morgensvømning så meget, at hun hoppede alene i søen med sin mand på bredden på den første grå og kolde dag i april, men mandag 6. april var anderledes.

Påskesolen skinnede lunt, og Anette Grunert havde lokket tre friske svømmere med, og sammen hoppede de på bedste vikingemaner i poolen på Ribe Vikingecenter, som de havde helt for sig selv på nær en and, der lige rappede hen for at se, hvem der havde indtaget dens sø.

Det hænder, at vikinger under besøg på Ribe Vikingecenter springer i søen uden for åbningstid, men det er i sommervarmen, og Anette Grunert, Lone Pedersen, Bjarne Clement og Svenne Thiim kunne ikke helt blive enige om, hvorvidt det var koldt, lunt eller bare meget friskt at hoppe i det omkring 10 grader varme vand.

Alle havde våddragt på og var kåde som små fisk over at få lov at svømme igen, og der blev både lavet bombe og hovedspring, mens Anette Grunert svømmede 10 baner på tværs, inden de alle fire fortrak til lune lokaler på Lustrupholm med te og boller.

Søen, der ligger i smukke omgivelser midt imellem Ansgar Kirke, Langhuset og Lustrupholm, der stod nykalket og knivskarpt mod den flotte himmel, måler omkring 4,5 meter på det dybeste sted. Selv om der hænger en redningskrans på en trævæg ved søen, anbefales det ikke, at man besøger søen alene for at bade, og søen er sammen med flere steder i Ribe Å blot enkelte destinationer, hvor folk bader, når svømmehallen i Ribe er lukket.

Bjarne Clement, Lone Pedersen, Anette Grunert og Svenne Thiim tog en dukkert under den blå aprilhimmel. Foto: Kåre Welinder
I skønne omgivelser ved Ribe Vikingecenter var det ikke for koldt til et hovedspring, og de fire friske svømmere nød igen at få en svømmetur, nu hvor svømmebadet i Ribe er lukket på grund af coronavirus. Foto: Kåre Welinder
Vandet var ikke koldere, end af Anette Grunert, Bjarne Clement, Lone Pedersen og Svenne Thiim kunne træde vande og få sig en hyggesnak i Ribe Vikingecenters sø ved Lustrupholm. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce