Annonce
Billund

Når vægt og størrelse ikke er en hindring

Nyt motionsfællesskab: "Mandfolk på MTB" kommer nu til Billund og triller ud første gang søndag 22. september.

Billund: Fylder du godt i landskabet, er du en mand, og har du en fungerende mountainbike og en cykelhjelm, ja, så skal du tjekke Billund Cykelmotion’s nye tiltag, lyder det i en pressemeddelelse fra Billund Cykelmotion og Bevæg dig for livet.

Hos "Mandfolk på MTB" er det nemlig det sociale, der er i centrum og absolut ikke, hvem der ser bedst ud i tætsiddende cykeltøj - og farten er ligegyldig. I den nystartede afdeling i Billund, går man målrettet efter at få flere op af sofaen og ud i naturen: - Vi starter det her op, fordi vi tror, der sidder folk rundt omkring, som har et ønske om at få noget motion. Men det kan være svært at have mod eller lyst til at motionere sammen med en gruppe, som er i god form og kører hurtigt, siger Flemming Pedersen, formand i Billund Cykelmotion. Han tilføjer:

- Ingen har lyst til at være den, der kommer halsende efter resten af gruppen og alle får mest ud af motion med andre på cirka samme niveau. Derfor er der ingen mål på, hvor hurtigt man når rundt, bare man har det sjovt sammen. Initiativet er skabt i et samarbejde mellem Billund Cykelmotion og Bevæg dig for livet – Cykling, som i disse år arbejder intenst for at styrke klubberne med henblik på at få flere idrætsaktive danskere.

Annonce

Perfekt motionsform

- Mountainbike er super godt, hvis man vil i gang med at motionere og man har nogle ekstra kilo. Det er nemt at gå til og perfekt, hvis du vil undgå overbelastninger. Vi arbejder målrettet på at få flere danskere til at være aktive, og med "Mandfolk på MTB" i Billund hjælper vi Billund Cykelmotion med at gøre netop det, siger Niels Lund, der er udviklingskonsulent hos Danmarks Cykle Union, der er en del af Bevæg dig for livet-indsatsen. Allerede søndag 22. september klokken 10.30 trilles der ud første gang fra Billund Idrætscenter. Det kræver ingen tilmelding, og Brian Knudsen fra klubben er sammen med andre tovholdere klar til at byde velkommen og guide rundt i et roligt tempo. Mandfolkene kører herefter hver søndag klokken 10. Man kan følge med på Facebook i gruppen "Mandfolk på MTB – Billund Cykelmotion" www.facebook.com/groups/Mandfolkbillund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce