Annonce
Sønderborg

Nægter sig skyldig: Sigtet i voldtægtssag varetægtsfængsles i fire uger

Arkivfoto
Den 34-årige mand, der er sigtet for at have forsøgt at voldtage en ung pige på en campingplads på Als, er blevet varetægtsfængslet.

Sønderborg: Den 34-årige mand, der er sigtet for at have forsøgt at voldtage en ung pige på en campingplads på Als, bliver varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden, der fredag formiddag blev fremstillet i et grundlovsforhør for lukkede døre, nægter sig skyldig.

Politiet oplyser desuden, at den tiltalte ikke satte sig imod afgørelsen om at varetægtsfængsle ham.

Anklager Anders Schøler oplyser, at den sigtede er dansk statsborger, fra lokalområdet, og at vedkommende og den unge pige ikke umiddelbart kender hinanden.

Pigen har forklaret politiet, at hun mandag aften før lukketid blev overfaldet af en mand, der ville voldtage hende. Pigen fik dog råbt op og slået fra sig, hvorefter den sigtede undslap fra stedet.

Det bekræfter anklager Anders Schøler:

- Selve sigtelsen er et voldtægtsforsøg, hvor der i et eller andet omfang har været noget kamp.

- Den sigtede har forsøgt at tage tøjet af hende, og hun har forsøgt at afværge det. Hun skulle angiveligt have kradset ham.

Politiet ønsker af hensyn til pigen ikke at oplyse, hvor voldtægtsforsøget præcis fandt sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce