Annonce
Læserbrev

Nærdemokrati-selvbestemmelse-arbejdsglæde

Annonce

Læserbrev: Nu er støvet ved at lægge sig oven på budgetfasen.

Det har været (og er hver gang) en stor omgang for alle, også for politikerne.

Der er indhentet forslag fra og af embedsværket.

Der har været forespurgt hos det arbejdende personale, i alle ledder, forud for embedsværkets forslag til besparelser.

Lad os nu antage, at det forespurgte personale i alle ledder virkelig følte, at de havde reel indflydelse på egen situation og eget område. Sammenholdt med, at forslag til forandringer kunne komme eget område til gode.

Jeg forestiller mig ikke, at der sker en hel masse på en gang, men kunne vi sammen få sat processen/maskinen i gang. Al start sker jo i tanken, der fodrer processen, der i sin vorden er samtale/diskussion. En målrettet en af slagsen.

Jeg er godt klar over, at der straks vil være diverse fagforeninger indover, og måske bremse for forandringer, der ville ramme bestemte personer eller områder.

Det er her, at jeg mener, at samfundsborgeren skal træde i karakter, idet mere selvbestemmelse også hænger sammen med at tage medansvar. Og rolig nu, så kommer vi til arbejdsglæden.

Arbejdsglæden er den vigtigste faktor, idet arbejdsglæden, når den er der, fortæller," at det er ikke så ringe endda".

Det må også være på tide, at politikerne i højere grad træder frem, og udstikker vejen. Den lige vej til reel nærdemokrati. Gør sig fri af embedsværket.

Det er imidlertid ikke noget problem, idet ved at følge den løbende debat, har jeg kunne aflæse stort set alle partier tage emnet mere medansvar, og mere nærdemokrati på sig.

I mine tanker, er der ingen arbejdsplads, som ikke er aktuel med hensyn til at arbejde for mere selvbestemmelse, men der er nok et par områder, der er lidt for meget styret af fagforeninger, der også bør tage del i samme proces, og give slip på for meget styring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce